увреждане на очите

Знаете ли, че някои дейности, които извършваме всеки ден, водят до увреждане на очите ни? В модерния свят в който живеем, зрението ни страда най-често от прекалено използване на новите технологии. Но съществуват още редица на пръв поглед безобидни навици, които имат негативно влияние върху здравето на очите. Научете кои са те и как да подобрите зрението си с доказано ефективни средства.

Слънчевите лъчи водят до увреждане на очите

Ако гледате директно към слънцето ще ви заболят очите – това го знаят и най-малките. Ултравиолетовите лъчи увреждат очите и водят до нарушения на зрението. Доказано е, че вредните лъчи могат да предизвикат дегенеративни промени в ретината, слънчево изгаряне на роговицата и фотоконюнктивит. Силната слънчева светлина често ни кара да свиваме очи или да ги разтъркваме, което води до механично увреждане. Офталмолозите препоръчват да не подценяваме носенето на слънчеви очила с висока протекция, задължително условие за хората с фотофобия.

Изкуствената светлина е вредна за зрението

За съжаление прекалено често ни се налага да работим в помещения с неподходяща светлина. След работния ден чувстваме очите си напрегнати, а зрението намалено. В слабо осветено помещение зеницата се разширява, което способства за повишаване на вътреочното налягане. Луминесцентното осветление може да доведе до множество очни проблеми, включително хронични възпаления на очите.

Плуването без предпазни очила може да причини очни проблеми

Лятото е сезонът на приятните активности на открито и плуването е една от тях. Важно е да знаем, че плуването без предпазни очила не причинява само временен дискомфорт на очите. Силните химикали, използвани в плувните басейни, могат сериозно да възпалят очите ни.

Сънят с контактни лещи е причина за възпаление на очите

Понякога след изморителния ден забравяме да свалим контактните си лещи. Толкова сме свикнали с тях, че не пречат на съня ни. Този вреден навик обаче може да доведе до очна инфекция. Лещите ограничават кислорода и продължителното им носене може да причини увреждане на очите. Наред със свалянето на лещите преди сън, нека не забравяме и да ги почистваме и съхраняваме правилно.

Предпазете се от увреждане на очите с прием на подходящ офталмопротектор

Много често пренебрегваме здравето на очите си. В тази връзка, освен редовни офталмологични прегледи, специалистите препоръчват и сами да се грижим за зрението си чрез прием на офталмопротектори. Средство на първи избор е природният продукт Околут Комби/Ocolut® Combi .

Околут Комби се грижи за очите ни чрез уникалната си комбинация от всички необходими пигменти и антиоксиданти. Той съдържа лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин в рационална, висококачествена комбинация. Приемът на Околут Комби забавя стареенето на очите, предотвратява сухотата и умората, подобрява остротата на зрението и се брои срещу очните заболявания.

Дозира се по 1 растителна капсула на ден и поради напълно натуралния си състав няма странични ефекти.

borola