Околут Комби

Производител: Борола ООД

18.15 лв.

Безплатна доставка над 60 лв.

Какво представлява Околут Комби?

Околут Комби / Ocolut® Combi е мощен офталмопротектор. Това е първият природен продукт у нас, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Приемът на Околут Комби осигурява пълна грижа за очите и зрението.

Действие и ефекти

Лутеин е очен пигмент със силно антиоксидантно действие. Предпазва ретината и макулата (централната зона на ретината) от действието на свободните радикали, към които те са особено чувствителни. Освен това неутрализира фототоксичното въздействие на УВ-лъчите.

За пълната протекция на очите не е достатъчен само прием на лутеин. Затова към него е добавен и зеаксантин – друг основен очен пигмент.
Астаксантин е най-мощният антиоксидант, който преминава хемато-ретиналната и хемато-мозъчната бариера. Блокира негативното действие на свободните радикали върху ДХА (докозахексаенова киселина) в ретината. Тази ненаситена есенциална мастна киселина представлява около 30% от сухата маса на ретината и е жизненоважна за доброто зрение.

Проантоцианидин също е мощен антиоксидант със силно изразен съдово-протективен ефект. Действа противовъзпалително и противооточно. Укрепва колагена и еластина на съдовете и подобрява микроциркулацията на кръвта в зоната на ретината.

Четирите съставки на Околут Комби са комбинирани така, че заедно осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. Комплексното действие на съставките допринася за доброто зрение със следните ефекти:

 • Възстановява плътността на макулния пигмент
 • Подобрява функцията на фоторецепторните клетки, а от там и остротата на зрението
 • Забавя стареенето на очите
 • Предпазва и възстановява съдовете на ретината
 • Подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор
 • Намалява пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан

Предназначение

 • Висок риск от очни заболявания, напр. при пушачи, възраст над 40 години, хипертоници, понижена зрителна острота и др.
 • Профилактика и лечение на съдова патология – ретинопатия (диабетна, хипертонична, атеросклеротична)
 • Късогледство
 • Катаракта
 • Повишено очно налягане
 • Сухота в очите
 • Синдром на умореното или компютърно око
 • Затруднено нощно виждане
 • Възпален очен нерв
 • При пролиферативни процеси в окото

Околут Комби осигурява пълна пигментна и съдова защита за очите!

Какъв е състава на Околут Комби?

Околут Комби съдържа четирите най-мощни протектори на зрението – лутеин (10 мг), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 мг), проантоцианидин (50 мг).

Какви са предимствата на Околут Комби?

 • Съставът на Околут Комби е уникална комбинация от оптимални количества очни пигменти и антиоксиданти с допълващ се ефект
 • Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула
 • В иновативна технологична форма – VGcaps (растителни капсули), подходящи за вегетарианци и вегани
 • Произведен според изискванията за добра производствена практика
 • Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба
 • Има удобен прием и е икономически изгоден

Как се приема Околут Комби?

Околут Комби се приема по 1 растителна капсула на ден, след хранене.

Взаимодействия с други продукти и лекарства

За максимално усвояване на съставките е добре по време на прием на Околут Комби да се избягва приемът на каротеноиди, холекинетични лекарства (стимулиращи отделянето на жлъчен сок) и мастноразтворими витамини (витамин А, Д, Е и К).

Имате въпроси?

Може да задавате въпроси, свързани с продукта, в коментарната форма по-долу. Ще Ви отговорим в най-кратки срокове!
guest
9 Коментарa
Най-нови
Най-стари Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
Марияна Ангелова
Марияна Ангелова
28.02.2023 15:50

Здравейте, имам откритоъгълна глаукома, за която слагам капки, но от 6 месеца имам двойно виждане(направен скенер-без проблеми в съдовете), което никой лекар не може да определи от какво е. Могат ли тези продукти да ми помогнат? Bлагодаря предварително!

Екип Околут
Админ
Екип Околут
01.03.2023 13:29
Отговор на   Марияна Ангелова

Здравейте, За Вас е подходяща комбинацията Околут Комби и ТриОмега 1000+, които е добре да се приемат по 2 капсули през първия месец ( Околут Комби 2 пъти по 1 капсула и ТриОмега 1000+ 2 пъти по 1 капсула), след което може да се премине на дозировка по 1 капсула от двата продукта дневно. Околут Комби и ТриОмега 1000+ при наличието на глаукома е добре да се приемат минимум 6 месеца без прекъсване и постоянно с цел подхранване на оптичния нерв и поддържане на здрава ретина. Относно двойното виждане може да се предположи позитивен ефект, тъй като Околут Комби и… Повече »

Ралица Илиева
Ралица Илиева
22.02.2023 14:02

Здравейте,
Родих преди 14 дена. По време на бременоста усетих, че ми се замъглява зрението. Нося очила само когато съм пред компютъра.Кърмачка съм. Искам да знам кой от продуктите на Околут е подходящо да приемам?

Екип Околут
Админ
Екип Околут
22.02.2023 16:51
Отговор на   Ралица Илиева

Здравейте,

Подходящ продукт за Вас по време на кърмене е Околут като дозирате по 1 капсула дневно по време на хранене. Препоръчваме да го приемате заедно с ТриОмега 1000+ по 1 капсула дневно също по време на хранене. Може да приемате двата продукта едновременно за по-голямо удобство. В комбинация двата продукта оказват очна протекция и действат благоприятно за предпазване от сухота в очите.

Поздрави!

Мед. екип, Околут

Велемира
Велемира
16.02.2023 10:57

Диагностицирана съм с откритоъгълна глаукома, освен това при ОСТ е установен дефект в пигментацията на макулата. Кой от продуктите на Околут е подходящо да приемам?

Екип Околут
Админ
Екип Околут
16.02.2023 14:14
Отговор на   Велемира

Здравейте,

При Вас ще бъде добре да комбинирате Околут Комби – 2 пъти по 1 капсула дневно и ТриОмега 1000+ 2 пъти по 1 капсула дневно. Приемайте в тази дозировка Околут Комби и ТриОмега 1000+ в продължение на 1 месец, след което може да намалите Околут Комби 1 капсула дневно и ТриОмега 1000+ 1 капсула дневно. Общият препоръчан курс е добре да продължи 6 месеца. Поради хронично-прогресиращият характер на заболяването е важно да приемате Околут Комби постоянно.

Поздрави!

Мед. екип, Околут

Александр
Александр
23.01.2023 15:48

Колко време трябва да приемате Околут?

Екип Околут
Админ
Екип Околут
24.01.2023 15:40
Отговор на   Александр

Здравейте,

Околут Комби се приема минимум 3 месеца. Ако го приемате за уморени очи ще усетите подобрение още през първата седмица. Ако имате диабет, глаукома или други хронични заболявания, Околут Комби се приема постоянно.

Поздрави!

Мед. екип, Околут

Александр
Александр
29.01.2023 13:09
Отговор на   Екип Околут

Спасибо