храни за здрави очи

Тези сезонни храни за здрави очи могат да намалят риска от проблеми със зрението. За да можем да се похвалим с отлично очно здраве, трябва ежедневно да си набавяме необходимите витамини. А летният сезон ни предоставя изобилие от плодове и зеленчуци, които подпомагат зрението ни.

Богати на витамини храни за здрави очи

  • Ягоди – този червен плод е богат на антиоксиданти, които предпазват от развитие на катаракта. Ягодите също така съдържат високо количество витамин С. Този водно-разтворим витамин представлява естествен протектор на окото срещу вредните UV-лъчи.
  • Праскови – те са друг летен плод, който защитава зрението ни. Прасковите съдържат бета каротин. Това е каротеноид, който подобрява нощното зрение и оказва .
  • Боровинки – горски плод, богат на антиоксиданти, които подобряват нощното зрение. Черните боровинки могат да подобрят състоянието на колагена в очите и околоочните тъкани.
  • Кайсии – тези плодове са богати на едни от основните витамини, които предпазват очите ни от увреждащото действие на свободните радикали, а именно бета каротин и витаминпротективно въздействие срещу катаракта А.
  • Ананас – редовната консумация на този плод може да ни предпази от развитието на макулна дегенерация. Ананасът също е богат на антиоксиданта бета-каротин, което го прави добър защитник на очите ни от дегенеративни промени.
  • Пъпеш – това е един от източниците на лутеин. Този есенциален очен пигмент е необходим за поддържането на добро зрение, но за съжаление не се произвежда от организма. Затова е важно да си го подсигурим „отвън“ за добро очно здраве.
  • Диня – този любим летен плод е източник на витамин С, бета каротин и витамин А.

Освен вкусните плодове добавете в менюто си и тези зеленчуци

  • Кромид лук – освен, че е богат на витамин А и С, този зеленчук е ценен източник на кверцетин – биофлавоноид, който предотвратява появата на катаракта при диабетици. Не изхвърляйте лучените люспи, защото именно в тях се съдържа това вещество. Лукът помага и при синтеза на някои основни очни пигменти, които предпазват ретината ни от увреждане.
  • Спанак – приемът му е от съществено значение за нашето зрение. Спанакът съдържа лутеин и зеаксантин, които пазят окото ни от възрастово-обусловени заболявания и от слънчевата радиация.
  • Чушки – добавете ги в менюто си за по-добро очно здраве. Те съдържат разнообрази съставки – витамини А, С и В6, лутеин, зеаксантин, бета каротин и ликопен. Всички тези вещества се грижат за нашите очи и помагат за предотвратяване на катаракта и макулна дегенерация.

Иновативен природен продукт, който се грижи за очното здраве

За да сме сигурни, че осигуряваме на организма си пълния набор от вещества, необходими за добро зрение, специалистите препоръчват да приемаме Околут Комби/Ocolut® Combi в допълнение към тези летни храни за здрави очи. Този изцяло природен продукт съдържа мощна комбинация от очните пигменти лутеин и зеаксантин и антиоксидантите за очи – астаксантин и проантоцианидин. Заедно тези продукти осигуряват на очите ни защита от свободните радикали, укрепват съдовете и подобряват микроциркулацията в зоната на ретината и неутрализират фототоксичното действие на UV-лъчите. Продуктът е удобен за прием – по 1 растителна капсула на ден, след хранене и е икономически изгоден.

borola