упражнения за очи

Упражнения за очи, с които ще ви запознаем в следващите редове се оказват чудесен съюзник във време на иновации и развиваща се технологична среда. С развитието на информационните технологии съвременният човек все по-често страда от различни очни проблеми. За щастие съществуват техники и упражнения за подобряване на зрението и облекчаване на симптомите. Препоръчително е упражненията да се правят редовно, защото колкото по-често се практикуват, толкова по-бързо ще настъпи резултатът от тях.

Пет техники, с които уморените очи ще бъдат облекчени по естествен път

На фокус

Вземете в ръката си малък предмет, изпънете ръката на нивото на очите и се фокусирайте в предмета. Така предметът ще бъде на фокус, а фонът ще бъде размазан. След това погледнете някой по-отдалечен предмет и се фокусирайте. Така предметът в ръката ви ще бъде размазан, а по-отдалеченият предмет ще бъде по-ясен и на фокус. За да бъде качествено упражнението сменете фокуса няколко пъти.

Рисувайте предмети с поглед

Това упражнение спомага за централното зрение. С поглед очертавайте далечни предмети. Все едно, че очите ви могат да рисуват, внимателно се опитайте да нарисувате с очи различни черти върху далечни предмети.

Завъртете главата наляво и надясно

Завъртете се наляво и надясно, като се опитвайте да обхванете с поглед възможно най-вдясно и най-вляво.

Мигайте бързо няколко пъти

При работа с компютър човек мига четири пъти в минута, като при нормално мигане броят трябва да е на всеки шест секунди. Тоест при взирането в компютъра очите се изсушават, затова се подсещайте и мигайте бързо няколко пъти, за да овлажните очите.

Прозявайте се

Опитайте се да се прозявате нарочно. По този начин ще снабдите мозъка с кислород, a очите с допълнителна влага.

Природен продукт за здрава ретина и добро зрение

За още по-голям ефект комбинирайте посочените упражненията за очи с природния продукт Околут Комби/Ocolut® Combi. Благодарение на мощната, природна комбинация от високи количества лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин, съдържаща се в Околут Комби ще се погрижите за здравето на своите очи. Съдържащите се в Околут Комби астаксантин и проантоцианидин оказват мощна антиоксидантна защита на окото. Те се грижат за кръвоносните съдове на ретината. От своя страна лутеинът и зеаксантинът предпазват ретината и макулата (централната зона на ретината) от действието на свободните радикали, към които те са особено чувствителни. Околут Комби е лесен за прием, защото само с 1 растителна капсула на ден си осигурявате комфорта да виждате ясно всичко красиво около вас.

borola