витамини за очи

За идеалното функциониране на нашето зрение трябва да подберем най-полезните витамини за очи. Знаете ли кои са те и от къде можете да си ги набавите?

Основна грижа на всеки от нас е доброто очно здраве

Очите са един от главните органи, чрез които получаваме голяма част от информацията от заобикалящия ни свят. За съжаление, зрението може много лесно да бъде нарушено вследствие на хроничен стрес, прекомерно използване на компютър и редица други рискови фактори. След като ежедневно сме подложени на голяма част от тях, може би се питате кой е най-ефективният и лесен начин за предотвратяване на очните увреждания?

Специалистите препоръчват като един от най-полезните начини за протекция на зрението, приема на витамини за очи

  • Витамин Е – той е един от витамините за очи с много силно изразени антиоксидантни свойства. Приемът му предпазва от развитието на опасни очни заболявания като макулна дегенерация и катаракта. Този важен представител на полезните витамини за очи се съдържа в слънчогледовите семки, повечето видове ядки, фъстъченото масло, папая, домати, босилек, магданоз и др.
  • Витамин С – водно-разтворим витамин, който подобно на витамин Е е силен антиоксидант. Витамин С представлява естествен протектор на окото срещу вредните UV-лъчи. Ежедневният прием на витамин С помага да се предотврати появата на катаракта, както и да се забави процесът на развитието ѝ.
  • Каротеноиди – това са едни от най-важните витамини за очи, чиито основни представители са лутеин и зеаксантин. След попадането си в организма, лутеинът се натрупва в ретината, а зеаксантинът в макулата. По този начин ефективно предпазват зрението от неблагоприятните външни влияния.

Най-добрите източници на витамини за очи

Едно от най-големите предимства от настъпването на летния сезон, е възможността да консумираме изобилие от пресни плодове. Сред множеството ползи за организма се открояват офталмопротективните им функции. Вижте кои са плодовете-първенци в грижата за зрението.

  • ягоди – червеният плод е богат на антиоксидантни вещества, които предпазват от развитие на катаракта. В плода се съдържа високо количество витамин С.
  • праскови – те също са едни от “защитниците” на зрението. Прасковите съдържат бета каротин. Бета каротин представлява каротеноид, който подобрява нощното зрение и оказва протективно въздействие срещу катаракта.
  • боровинки – благодарение на съдържащите се в тях антиоксиданти, консумацията на боровинки подобрява нощното зрение. Черните боровинки имат способността да подобряват състоянието на колагена в очните и околоочните тъкани.
  • кайсии – те са богат източник на едни от основните витамини, които предпазват очите ни от увреждащото действие на свободните радикали, а именно бета каротин и витамин А.
  • ананас – консумацията на жълтия сочен плод предпазва от макулна дегенерация. Приемът на ананас е един добър начин да защитите очите си от дегенеративните промени и да намалите с 36% опасността от тях. Причината за това е, че ананасът е богат на антиоксиданта бета каротин.
  • пъпеш – той е един от източниците на лутеин – есенциален очен пигмент, необходими за поддържането на добро зрение, който за съжаление не се произвежда от организма.
  • диня – освен, че е много сладък и подходящ за консумация през летните месеци, този плод е източник на витамин С, бета-каротин и витамин А.

Отлична защита на зрението с най-мощните очни протектори

Въпреки изложената до тук информация, в забързаното ежедневие често забравяме да приемаме достатъчно количество от необходимите ни витамини за очи. Ето защо в тези случаи е подходящ приемът им в концентриран вид под формата на полезен природен продукт.

Набавете си пълна гама от всички нужни за доброто зрение очни пигменти с природния продукт Околут Комби/Ocolut® Combi. Той е първият продукт у нас, които съдържа мощна комбинация от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Активните му съставки – зеаксантин, лутеин, проантоцианидин и астаксантин, го правят най-предпочитаното натурално средство за отлично зрение.

Околут Комби осигурява пълна защита на зрението, забавя стареенето на окото, предпазва съдовете на ретината и подобрява кръвоснабдяването в зрителния анализатор. Продуктът се препоръчва за прием при сухота в очите, синдром на компютърното око, намалено нощно виждане, катаракта и късогледство. Изключително полезен е при висок риск от очни заболявания, както и при съдова патология – при различни видове ретинопатия.

Околут Комби се дозира по 1 капсула – веднъж на ден, след хранене. Продуктът е икономически изгоден, приема се удобно, като се усвоява на 100% от организма и не носи странични ефекти.

borola