здраве на очите

Няма човек, който да не иска да се радва на отлично здраве на очите през есента. За целта обаче е нужно да се положат усилия. Вижте какво да направите, за да държите очните проблеми надалече.

Здраве на очите през есенните месеци в 4 лесни стъпки

За да запазите здравето на очите през есента, е добре да вземете предвид следните препоръки:

Профилактика на очни алергии

По традиция специалистите отчитат бум на алергиите през есента. Алергени като прах и акари могат да станат причина за отключване на очна алергия. Състоянието не е опасно за очното здраве, но е особено неприятно, тъй като затруднява извършването на ежедневни дейности. За да минимизирате риска от появата му, е препоръчително да:

  • носите слънчеви очила, винаги когато излизате навън
  • поддържате висока хигиена у дома
  • овлажнявате очите редовно
  • ограничите влагата в банята и кухнята, тъй като тя създава добри условия за развитие на алергени като плесените
  • не докосвате лицето и очите с мръсни ръце
  • се грижите внимателно за хигиената на контактните лещи, в случай че носите такива

Предпазване от очна сухота за отлично здраве на очите през есента

Падането на температурите в комбинация с вятъра създава предпоставка за по-бързо изпаряване на слъзната течност, последващо изсушаване на очната повърхност и поява на сухота в очите. Знаейки това, е нужно да положите усилия, за да се предпазите. Мигайте по-често, когато сте пред компютъра, давайте почивка на очите, поддържайте оптимална влажност в дома и на работното място (около 45-55%), приемайте повече храни, богати на полезни за очите вещества (витамин А, B, С, D, цинк, селен и незаменимите омега-3 мастни киселини).

Внимателно със слънцето

Макар есенното слънце да е по-слабо, то е също толкова опасно за очите като лятното. С оглед на това е необходимо да не излизате без слънчеви очила навън. Дори когато небето е облачно, не забравяйте да защитите очите от UV лъчите!

Намаляване на негативния ефект на синята светлина

Връщането в офиса след лятната ваканция предполага прекарване на дълги часове пред компютъра. Синята светлина, излъчвана от компютърния екран, уморява очите. Намалете напрежението и очната умора, като правите по-чести почивки и изпълнявате упражнения за очните мускули.

Успешна комбинация от природни продукти за още по-добро здраве на очите през преходния сезон

Дайте на очите и зрението всичко, от което се нуждаят през есента, като си осигурите приема на следните два доказани природни продукта:
Околут Комби/Ocolut® Combi осигурява пълна грижа за очите. Подобрява зрението и намалява риска от поява на очни проблеми и рефракторни нарушения. Комплексното му действие се дължи на рационалната комбинация от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Може да бъде използван продължително време за овладяване и превенция на сухота в очите и синдром на умореното или компютърно око.

За оптимална профилактика на сухота в очите е необходим приема на ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Този продукт съдържа високо количество стандартизирани омега-3 мастни киселини и витамин Е.

И двата продукта са предвидени за дългосрочен прием. Безопасни са и имат отлична поносимост.

borola