Side Menu

Последни публикации

синдром на сухото око

Синдром на сухото око – лесно преодолим проблем през есента!

Освен по-кратки и хладни дни есента носи със себе си и едно особено мъчително състояние, характеризиращо се с нарушено овлажняване на окото – синдром на сухото око. Нека видим какво благоприятства появата му, кои хора попадат в рисковата група и как да се преодолее по напълно естествен начин.

Причини, които водят до синдром на сухото око през настоящия сезон

Редица фактори провокират синдром на сухото око през есенните месеци. На първо място това са студа и пронизващият вятър, които водят до ускорено изпарение на тънкия слъзен филм, който покрива роговицата. Следващият „виновник“ за неприятното състояние е сухият въздух в обитаваните помещения. Симптомите допълнително се задълбочават при излагане на въздушна струя на климатика. Стресът от завръщането към работната рутина и дългите часове, прекарани в работа пред компютъра, също са предпоставка за развитие на синдром на сухото око през есента. Условия за поява на сухота в очите особено при хората, които носят лещи, създават и алергиите, които се обострят по това време на годината.

Кои хора са най-застрашени от синдром на сухото око през есента?

Офталмологичната практика сочи, че през есенните месеци симптомите на синдром на сухото око – парене, болка, усещане за чуждо тяло в окото, се явяват по-често при:

  • жени в напреднала възраст
  • страдащите от дефицит на витамин А или недостиг на андрогени
  • болните от хепатит С
  • използващите контактни лещи
  • пациентите, претърпели лечение с химио- или лъчетерапия
  • подложилите се на оперативно лечение на катаракта

Как хората от рисковите групи да се предпазят от синдром на сухото око през есенния период?

Офталмолозите препоръчват на застрашените от поява на синдром на сухото око да мигат по-често и да отклоняват за кратко очите от екрана на компютъра и на мобилните устройства. Освен това да използват капки за очи, за да защитят и хидратират окото. Апелът им е да поддържат оптимална влажност на въздуха в помещенията (около 45-55%) и да не се излагат на въздушната струя на климатика. Последният, но не и по важност съвет, е да консумират повече храни, богати на витамини A, B, C, D и Е, на минералите селен и цинк, и на незаменимите омега-3 мастни киселини.

Кой е категоричният отговор на природата срещу синдром на сухото око през есента?

Ако въпреки предприетите мерки все пак се развие синдром на сухото око, засегнатите лесно могат да преодолеят смущението с помощта на следната изпитана природна комбинация:

Околут Комби/Ocolut® Combi е първият 100% натурален продукт у нас, който се използва успешно за овладяване на редица очни проблеми включително и сухота в очите. Силата му да премахва дразненето, паренето и усещането за чуждо тяло в окото се дължи на уникалният му състав. Всяка растителна капсула на Околут Комби доставя на очите оптимално количество от всички необходими очни пигменти (лутеин и зеаксантин) и оксиданти (астаксантин и проантоцианидин). Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на активните вещества Околут Комби осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. В резултат слъзната секреция се нормализира, остротата на зрението се подобрява и съдовете на ретината се възстановяват.

За още по-силен ефект специалистите съветват приемът на Околут Комби да се съчетае с ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Този научно разработен продукт с максимална чистота и високо качество оказва благотворно влияние при синдром на сухото око. Тайната на безотказното му действие срещу паренето, усещането за „пясък“ и нетърпимостта към светлина се крие във високата концентрация биологично активна форма на омега-3 мастни киселини, обогатени с витамин Е.

И Околут Комби, и ТриОмега 1000+ имат отлична поносимост и са напълно безвредни дори при продължителна употреба.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar