синдром на сухото око през есента

Синдром на сухото око през есента е състояние, което се появява при застудяване на времето и се характеризира с нарушено овлажняване на окото. На какво се дължи появата му, кои хора засяга и как да се преодолее?

Причини, които водят до синдром на сухото око през есента

Редица фактори провокират сухота в очите през есенните месеци. На първо място това са студът и пронизващият вятър, които водят до ускорено изпарение на тънкия слъзен филм, покриващ роговицата. Следващият „виновник“ е сухият въздух в обитаваните помещения. Симптомите допълнително се задълбочават при излагане на въздушната струя на климатика. Стресът от завръщането към работната рутина и дългите часове, прекарани пред компютъра също са предпоставка за „сухи очи“. Условия за поява на сухота, особено при хората, които носят лещи, създават и алергиите, които се обострят през есента.

Кои хора са най-застрашени от синдром на сухото око през есенните месеци?

Как хората в риск да се предпазят от синдром на сухото око през есенния период?

Офталмолозите препоръчват на застрашените от сухота в очите да мигат по-често. Също да отклоняват за кратко поглед от монитора на компютъра и екрана на мобилното устройство. Положителен ефект има използването на капки за очи, които защитават и хидратират окото. Препоръчително е поддържане на оптимална влажност на въздуха в обитаваните помещения около 45-55%. Последният, но не по важност съвет, е да се консумират повече храни, богати на полезни за очите вещества. Сред тях са витамини A, B, C, D и Е, селен, цинк и незаменимите омега-3 мастни киселини.

Кой е категоричният отговор на природата срещу синдром на сухото око през есента?

Доказано ефективната комбинация срещу сухота в очите включва прием на два природни продукта.

Околут Комби/Ocolut® Combi е първият 100% натурален продукт у нас, който се използва успешно за овладяване на сухота в очите. Силата му да премахва дразненето, паренето и усещането за чуждо тяло в окото се дължи на уникалния му състав. Всяка растителна капсула Околут Комби доставя на очите оптимално количество очни пигменти (лутеин и зеаксантин) и антиоксиданти (астаксантин и проантоцианидин). Благодарение на мощното взаимодопълващо действие на активните вещества се осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Слъзната секреция се нормализира, а остротата на зрението се подобрява.

За още по-силен ефект специалистите съветват приемът на Околут Комби да се съчетае с ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Този продукт с максимална чистота и високо качество оказва благотворно влияние при сухота в очите. Действа безотказно благодарение на високата концентрация на омега-3 мастни киселини, обогатени с витамин Е.

borola