Йога за очи

След дълъг работен ден пред компютъра практикуването на йога за очи е отличен начин да се справите с натрупаната зрителна умора. Неблагоприятни фактори от заобикалящата среда като екраните на дигиталните устройства, неподходящо осветление и стрес могат да доведат до развитие на рефракционни проблеми като късогледство, далекогледство или астигматизъм. С напредването на възрастта е възможно да се проявят и някои очни заболявания като катаракта, глаукома и ретинопатии. В следващите редове споделяме как да осигурите надеждна профилактика на зрението с помощта на гимнастика за очи и още нещо.

Въртеливи движения

Въртене на очите помага за отпускане на очната мускулатура и сваляне на напрежението. Правилното изпълнение на това упражнение изисква да затворите клепачи и бавно да извършвате въртеливи движения в кръг. За оптимални резултати повтаряйте упражнението по два пъти на ден като извършвате по 10 пълни кръга с очи. Тази практика подобрява овлажняването в зрителния анализатор и облекчава симптомите на сухота в очите.

Промяна на фокуса

За да изпълните това упражнение, изберете близък предмет (на около една опъната ръка разстояние), върху който да фокусирате зрението. Така ще го виждате ясно, а фонът ще бъде размазан. След това концентрирайте зрението си върху предмет в далечината. Така близкият до вас обект ще бъде размазан, а отдалечения ще се вижда по-ясно. Повторете тази гимнастика няколко пъти, за да даде резултат.

Често мигане

Доказано е, че работата пред компютър значително намалява броя премигвания за минута. Това води до изсушаване на окото, което се проявява с парене, сърбеж и усещане за чуждо тяло. За да запазите зрителния комфорт, специалистите препоръчват редовно да повтаряте следната практика – мигайте бързо по 10—20 пъти.

Изписване на осмици – ефективна йога за очи

Това упражнение дава отличен резултат за подобряване на зрението и отмора на очите. Седнете на стол с добре изправен гръб и глава. Вдигнете едната ръка на нивото на очите с палец, сочещ нагоре. Фокусирайте се върху него като с поглед изписвате осмици във въздуха. Важно е ръката да бъде неподвижна и да мърдате единствено очите си, без извъртане на главата. Достатъчно е да изпълните 5 повторения, около палеца на лявата ръка и след това още 5 около този на дясната.

Природен продукт за добро зрение, който допълва перфектно ефекта от йога за очи

За надеждна профилактика на зрението комбинирайте тези упражнения за очи с прием на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът осигурява цялостна грижа за здравето на очите благодарение на мощна комбинация от висококачествени съставки в оптимални количества – лутеин, зеаксантин, проантоцианидин и астаксантин. Това са четирите най-силни протектора на зрението, които постигат пълна пигментна и съдова защита на очите. Освен за превенция, приемът на продукта е благоприятен и при лечение на най-често срещаните очни заболявания. Оптимални резултати се наблюдават при продължителен прием.

borola