контактни лещи и очила

Носенето на контактни лещи и очила с диоптър изисква добра поддръжка. От вида и състоянието им зависи качеството на нашето зрение. Колкото по-добре се грижим за лещите и очилата си, толкова по-голям е шансът да повлияем положително на очното здраве. В настоящата статия сме подготвили офталмологични съвети за поддръжка на очилата и лещите, чрез които ще поддържате и добро зрение.

Контактни лещи и очила – различни приспособления, изискващи еднакво добра грижа

Когато стане дума за хигиена, използващите лещи и очила са единодушни – и двете трябва да се почистват и пазят от надраскване.
При диоптричните очила правилата са две. Редовното почистване на стъклата с подходяща кърпичка с разтвор подобрява не само външния им вид. Замазаните стъкла могат да доведат до увреждане на зрението. Второто правило е свързано отново с предпазване на целостта на стъклата. При сваляне, поставяйте очилата със стъклата нагоре, особено върху стъклена повърхност. Надраскването им не само разваля естетическия вид, а и е предпоставка за влошаване на зрението.

Правилна хигиена при поддръжка на контактни лещи

Контактните лещи са идеалният начин да виждате добре и да не чувствате дискомфорта от носенето на очила. Предимствата са на тяхна страна, но те вървят ръка за ръка с по-прецизна грижа.

Хората, които носят лещи са свикнали да ги поставят и свалят внимателно и знаят, че е важно това да става с чисти ръце. Лещите имат пряк контакт с окото и лесно могат да го инфектират.

Друг важен момент от поддръжката на лещите е почистването. За целта се използва специален почистващ разтвор, с който те се промиват преди слагане и след сваляне. Той отмива протеиновите и липидните отлагания след носене.

След сваляне, лещите се поставят в контейнер за съхранение с подходящ разтвор. На пазара има изобилие от мултифункционални разтвори, дезинфекциращи и елиминиращи дразненията и сухотата в очите.

Контактните лещи имат и срок на годност. От огромно значение е да ги подмените след изтичането му или при поява на евентуално очно раздразнение.

Оптимална грижа за зрението на хората, носещи контактни лещи и очила.

Правилната поддръжка на контактните лещи и очилата е гаранция за добро очно здраве и зрение. В допълнение към тази грижа, офталмолозите препоръчват употребата на природна комбинация от зрителни пигменти. Действащи като „храна за очите“, те осигуряват пълна протекция и грижа за зрението.

Мощни антиоксиданти и пигменти за очи ще откриете в Околут Комби/Ocolut® Combi. Лутеинът, зеаксантинът, астаксантинът и проантоцианидинът в състава му допринасят за забавяне на стареенето на окото, премахват сухотата и напрежението. Прием на Околут Комби се препоръчва при работа с компютър, късогледство, намалено нощно виждане и повишен риск от очни заболявания.

Околут Комби е идеалното средство за поддръжка на зрението при носене на очила и лещи, като осигурява всички необходими на очите вещества.
Дозира се икономично – по 1 капсула дневно, и няма противопоказания.

borola