късогледство деца

С въвеждане на дистанционното обучение се наблюдава ръст на случаите на деца с късогледство. Това се обяснява с негативното влияние на дигиталните устройства върху незрялата зрителна система на малчуганите. Вижте как да разберете дали и вашето дете не е развило това често срещано нарушение на зрение.

Предупредителни сигнали за късогледство при деца

Следните скрити знаци подсказват за късогледство в детска възраст:

Трудност при виждане на училищната дъска

Това е един от първите признаци, че детето не вижда надалече. Не пренебрегвайте оплакванията, а незабавно проверете зрението му. Направете бърз тест у дома, като го помолите да ви каже какво вижда в пространството пред себе си. Подканете го да описва детайлно заобикалящите го предмети. Насочвайте вниманието му към все по-отдалечени обекти. Ако забележите, че зрението му надалече е затруднено, веднага насрочете час при офталмолог . Той ще определи точния диоптър и ще изпише най-подходящите очила за малчугана.

Изоставане в училище

В голяма част от случаите децата не осъзнават, че имат проблеми със зрението. Те не се оплакват, че не виждат добре написаното на дъската и мълчаливо се опитват да се справят с проблема. По правило се провалят, което е нормално предвид тенденцията на късогледството да прогресира. Тетрадките са пълни с грешки, а успехът рязко спада.

Проблем с разпознаването на родителите, дошли да го приберат от училище

Обикновено, когато звънецът за края на училищния ден удари, малките ученици нямат търпение родителите да ги посрещнат. Веднага щом ги видят се затичват към тях и се хвърлят в обятията им. Децата с късогледство обаче се ориентират по-трудно къде са близките им. В резултат изглеждат смутени и се оглеждат неловко – леко приведени, с издадена напред шия и присвити очи. Последното е особено характерно при късогледство, тъй като помага да се фокусира зрението.

Главоболие

Болката в главата може да се дължи на редица обстоятелства. Твърде вероятно е обаче причината за него да е късогледство, тъй като зрението се пренапряга от невъзможността да фокусира правилно образа.

Природното решение в случай на късогледство при деца

Ако при детето е установено късогледство, можете да му помогнете да подобри своето зрение, като му осигурите прием на Околут/Ocolut®. Това е продукт с природен произход, който оказва благоприятен ефект върху детската зрителна система. Всяка негова капсула съдържа оптимално количество от двата най-важни пигмента за очи – лутеин (6 mg) и зеаксантин (450 μg). Те действат като храна за окото и вътреочен филтър. Филтрират UV лъчите и не им позволяват да увредят зрението. Обезвреждат свободните радикали. Благодарение на способността да подпомага функцията на макулата и ретината продуктът успешно се прилага за лечение и профилактика на най-честите очни проблеми в детска възраст. Не сдържа консерванти и изкуствени овкусители. Напълно безвреден и с отлична поносимост. Подходящ за продължителна употреба. Има удобен прием и е икономически изгоден.

borola