очите през лятото

Очите през лятото са изключително податливи на най-различни неблагоприятни фактори. Заради това е важно и да ги предпазим, а сега – нека разберем по какъв начин!

Най-добрата защита за очите през лятото във водата

Независимо дали сте на басейн, море или дори река, офталмолозите съветват да носите очила за плуване, когато сте под водата. Този аксесоар не само осигурява видимост, но също предпазва очите от инфекции и химикали. Хлорираната вода в плувния басейн, както и микробите в нея, могат да раздразнят очите и дори да причинят конюнктивит.

Затова, предпазете очите си с добре пасващи очила за плуване, които ще държат водата далеч от зрителния ви орган. Това е особено важно за хората, носещи контактни лещи, защото те по-често страдат от инфекции, тъй като микробите по-лесно се заселват върху контактните лещи.

Защита за очите през лятото – дори и на път

Дали използвате климатик в автомобила или подобрявате температурата в него чрез отворени прозорци, вашите очи изсъхват значително. Те стават по-уморени и чувствителни към светлина, а често дори имате странно усещане за чуждо тяло в тях. Подобни състояния могат да възникнат и при постоянно взиране в смартфона или компютъра. Съветът ни е да приемате достатъчно течности и да носите подходящи слънчеви очила, които ще предпазват очите ви през целия ден.

UV защита за очите през всеки сезон

Слънчевите очила далеч не са само моден аксесоар. Те предпазват очите ви от невидимото ултравиолетово лъчение. Следователно, всеки чифт слънчеви очила трябва да осигурява 100% защита, за да предпазите очите си по най-добрия начин.

Противно на общоприетото схващане е, че слънчевите очила е добре да се носят само през лятото. Те са необходими за всеки сезон. А, при очни заболявания като дегенерация на макулата се препоръчва още по-добър избор на висококачествени очила.

Детските очи през лятото

Интересен факт е, че детските очи пропускат повече UV лъчи. Това означава, че по-голямо количество UV лъчи може да достигне до ретината и да увреди чувствителните фоторецептори, намиращи се там. Малките деца трябва да прекарват умерено време на слънце, а подрастващите – при по-дълъг престой да предпазват очите си по най-оптималния начин.

Нюанси на слънчевите очила – избирайте с повишено внимание

Нюансът на слънчевите очила не разкрива нищо за тяхната UV защита, но внимавайте, защото той изменя до известна степен вашите възприятия. Бъдете особено наблюдателни, когато шофирате.

Очите през лятото и четенето

Ако обичате да четете на слънце, носенето на слънчеви очила е задължително. Въпреки че чувствителността към отблясъците на слънцето варира от човек на човек, дори тези от вас, които не са толкова сензитивни, е препоръчително да носят слънчеви очила.

Внимавайте с очните заболявания през лятото

С напредване на възрастта, лещата на окото става по-мътна и въпреки, че тя ви защитава от UV лъчението, започва да има и по-висока чувствителност към отблясъците на слънцето. Също така, учените са потвърдили, че излагането на пряка слънчева светлина насърчава развитието на катаракта. Ето защо подходящата слънцезащита на открито е толкова важна.

Защитете по най-добрия начин очите през лятото, защото те са вашия прозорец към света.

Най-добрата защита за очите през лятото

След като направите правилния избор на слънчеви очила, погрижете се за очите си и отвътре. Специалистите офталмолози препоръчват прием на продукта Околут Комби / Ocolut® Combi, който осигурява пълна пигментна и съдова защита за очите. В него се съдържат оптимални количества от най-важните за зрението очни пигменти и антиоксиданти. Лутеин, астаксантин, зеаксантин и проантоцианидин действат като естествени филтри, които неутрализират вредното действие на опасните UV лъчи. С приемът му ще подобрите вашата зрителна острота, както и функциите на фоторецепторните клетки. С изключително висок профил на безопасност и без странични ефекти. Препоръчителният прием е от 1 капсула дневно, след хранене.

Открийте го още сега в аптечната мрежа или онлайн, в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola