слънчеви очила

Слънчеви очила – не, те не са само стилен аксесоар, но и необходимост. Носеното им има много предимства, а сега ще разгледаме най-важните причини, поради които изборът им е повече от необходим!

Слънчеви очила и причините, които имате, за да ги носите

  • Предпазват очите ви от вредните UV слънчеви лъчи. Очилата осигуряват основна защита на очите ви. Продължителното излагане на слънце може да доведе до различни очни заболявания като катаракта, фотокератит и макулна дегенерация. С избора на висококачествени слънчеви очила вие ще намалите риска от увреждане на очите.
  • Имате по-голяма безопасност, защото те намаляват отблясъците, което е често срещан проблем, особено през лятото. А, както знаем – те могат да причинят дискомфорт и влошено зрение, особено при дейности на открито или шофиране.
  • Зрителната ви острота се подобрява при ярка светлина, особено при слънчево време. Когато очите ви са изложени на интензивна слънчева светлина и UV лъчи, вие ги присвивате, което води до напрежение и намалено зрение. Качествените слънчеви очила помагат за подобряване на контраста, както и за намаляване на отблясъците.
  • Осигурявате си допълнителна защита срещу вятър и прах. Слънчевите очила имат повече от просто UV защита, те са физическа бариера. Когато прекарвате време на открито, очите ви могат да бъдат изложени не само на слънчевите лъчи, но и на вятър, прах, мръсотия, които да причинят дискомфорт.
  • Дейностите на открито ще станат по-приятни, защото ще подобрите изживяването на открито. Когато сте навън, яркостта и отблясъците на слънцето могат да бъдат малко неприятни, а дори и вредни за очите ви. Когато носите очила, вие ще ги намалите, ще подобрите вашата зрителна острота и моментите ви ще бъдат по-приятни. Независимо дали сте на излет в планината, спортувате или сте на плажа, висококачествените очила ще ви дадат необходимия комфорт.
  • Бръчките и фините линии ще бъдат предотвратени. Носенето на слънчеви очила гарантира, че ще изглеждате по-стилно, но не само – с тях бръчките няма да се появят. А, това е така, защото излагането на ярка слънчева светлина ви кара да присвивате очи често, а тези движения са повтарящи се и допринасят за преждевременното стареене.
  • Имате по-голяма безопасност при шофиране. Слънчевите очила са важен аксесоар, особено при ярка светлина. Отблясъците могат значително да намалят видимостта и да доведат до напрежение в очите, което пък може да предизвика различни ситуации на пътя. С тях си гарантирате по-добър изглед към обектите и пътната маркировка, което осигурява комфортно, фокусирано шофиране без риск от инциденти.
  • Фотокератитът е болезнено състояние на очите, поради интензивно излагане на слънце. Когато носите висококачествени слънчеви очила, те блокират вредните UV лъчи и така вие предпазвате зрението си и го поддържате здраво.
  • Намалявате умората и напрежението в зрението. Продължителното излагане на ярка светлина може да причини напрежение и умора в очите, а носенето на слънчеви очила предотвратява всичко това.

С толкова много причини за избор на качествени слънчеви очила, то обмислянето на покупка е повече от желателно!

Слънчеви очила в комбинация с правилния продукт

Освен висококачествени слънчеви очила, за цялостна грижа за очите, специалистите офталмолози препоръчват Околут Комби / Ocolut® Combi. В продукта ще откриете оптимални количества от най-важните за зрението очни пигменти и антиоксиданти. Лутеинът, зеаксантинът, астаксантинът и проантоцианидинът осигуряват пълна съдова и пигментна защита на очите. Те действат като естествени филтри, неутрализиращи вредното действие на UV лъчите. С приемът му ще подобрите функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и на вашата зрителна острота. С висок профил на безопасност и без странични ефекти. Приемайте по 1 капсула на ден, след хранене.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

borola