сухи очи лечение

Ако сте засегнати от проблема „сухи очи”, имаме добри новини за вас – състоянието може да бъде овладяно чрез правилните методи за лечение. Вижте кои са 6-те начина за успешно справяне със сухотата в очите.

Здравословно хранене за успешно лечение на сухи очи

Качеството на ежедневно консумираните храни оказва директно влияние върху здравето на очите. Нездравословният хранителен режим може да причини множество проблеми със зрителни органи, включително поява на сухота. За да се справите с нея си осигурете прием на три основни менюта, богати на основните хранителни вещества, много плодове и зеленчуци.

Защита на очите от замърсения въздух

Замърсяването на въздуха пречи на очите, като ни кара често да ги разтъркваме. Търкането на очите обаче, нарушава техния естествен слъзен филм. Резултатът се изразява в по-лесно навлизане на замърсени частици и други дразнители в очите, и поява на сухота. За да предпазите очите си, избягвайте да ги излагате на потенциално опасни замърсители, носете предпазни или слънчеви очила, и не докосвайте очите със замърсени ръце. При замърсяване измийте очите с течаща вода.

Внимателно използване на контактните лещи

Контактните лещи могат да „изсмучат” влажността от очите. За това не се препоръчват за постоянно носене. Ако страдате от сухи очи, ограничете времето, през което носите контактни лещи. При използване ги почиствайте добре.

Оптимална хидратация

Подобно на следването на беден на полезни вещества режим на хранене, лошата хидратация също може да причини изсушаване на очите. Осигуряването на оптимална хидратация на организма носи множество позитиви за здравето, включително и за това на зрителните органи. Пийте над 2 литра от живителната течност на ден, за да се радвате на добро зрение и да се избавите от мъчителната сухота.

Прием на пигменти и антиоксиданти – мощен природен метод за лечение на сухи очи

Пигментите са естествени вещества, важни за здравето и правилното функциониране на очите. Те се натрупват в макулата, като спомагат за нейното предпазване, подобряват силата и контраста на зрението, и заздравяват съдовете на окото. В комбинация с антиоксиданти, спомагат за забавяне на стареенето на очите, защитават ги от фототоксично увреждане, очни заболявания и зрителни смущения. Допринасят за успешно справяне със сухотата в очите. Рационално съчетание от най-мощните очни пигменти и антиоксиданти можете да откриете в природния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi. Той съдържа оптимални количества лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин за отлична пигментна и съдова защита на очите, и преборване на мъчителната сухота. За още по-голям ефект, продуктът може да се комбинира с естествения източник на омега-3 мастни киселини и витамин E – ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Средството действа противовъзпалително и увеличава секрецията на сълзи. И двата предложени продукта имат безспорен ефект, могат да се приемат продължително и нямат противопоказания.

borola