съвети за добро зрение

Специалистите предлагат изпитани съвети за добро зрение, чието ежедневно приложение поддържа очите ни здрави, а зрението – остро. Научете ги в следващите редове и ги изпробвайте – ще останете приятно изненадани!

Съвети за добро зрение от офталмолозите

Включете упражнения за очи в ежедневието си

Така наречената „гимнастика за очи“ включва различни упражнения, които да практикувате, когато почувствате очите си сухи и уморени. Едно от най-популярните очни упражнения включва фокусиране върху близък, а след това далечен предмет. За да подобрите кръвоснабдяването на окото, движете бавно очите си нагоре и надолу, след това наляво и надясно. Изпълнете няколко повторения. Тези упражнения са изключително ефективни при работа с компютър или продължително четене.

Цветотерапия за очите

Счита се, че цветовете имат силата да лекуват. Гледането на определени цветове може да има положителен ефект върху здравето, настроението и силата на зрението. За да осигурите на очите си почивка през натоварения работен ден, гледайте сини, жълти или зелени цветове. Най-добре е това да става навън, сред природата.

Почивката е здраве за очите

Добрият сън и активната почивка през деня влияят благоприятното върху очите и зрението. Когато сме си набавили нужните часове нощна отмора, очите ни са бистри, не чувстваме сухота и напрежение. Същото важи и за кратките почивки през деня. Отместването на погледа от компютърния монитор или книгата за няколко минути на всеки час има огромен ефект върху очното здраве. С особена сила това важи за децата, които не бива да стоят повече от 1 – 2 часа пред екрана.

„Хранете“ здравословно очите си

Доброто зрение има нужда от поддържане. За тази цел е необходимо да си набавяме нужното количество полезни за очите вещества. Както знаем, очните пигменти, предпазващи очите и зрението ни, не се синтезират в организма. Тяхната доставка с храната е от съществено значение за очното здраве. Повечето полезни храни за очи са известни на всички – моркови, тиква, боровинки, чушки. Други храни, които да включите в менюто си, за да се радвате на добро зрение, са броколите, лука, яйцата, доматите, артишока и сьомгата.

Най-важният съвет на специалистите за добро зрение

Здравите очи имат нужда от пълна съдова и пигментна защита. За максимална очна протекция и осигуряване на добро зрение, офталмолозите препоръчват да се доверите на Околут Комби/Ocolut® Combi.

Офталмопротекторът с природен състав е разработен специално за да осигури всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Комбинацията му от лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин спомага за поддържане на добро зрение и преодоляване на очни смущения.

Прием на Околут Комби се препоръчва при уморени и сухи очи, затруднено нощно виждане, късогледство и повишено очно налягане. Продуктът е подходящ при профилактика и поддържаща терапия на ретинопатии и катаракта. Приемът му от хората, застрашени от очни увреждания, е от особена важност за поддържане на зрението.

borola