работа с компютър, очи

Всеизвестен е фактът, че продължителната работа с компютър може да увреди значително зрението ни и да отключи редица очни заболявания. Трябва да признаем обаче, че не компютърът е главния виновник за влошаване на зрението ни, а незачитането на елементарни норми на хигиена при работата с него.

„Упражнения“ за очи при работа с компютър

Много очни специалисти съветват да се правят „упражнения“ за очи. Ако някой ви гледа отстрани, когато правите тези движения, може да му се стори малко странно, но това не бива да ви притеснява. Необходимо е да правите кратка почивка и да тренирате очите, като раздвижвате погледа си навсякъде или просто мигате бързо в продължение на 1-2 минути. Правете тези упражнения редовно – на всеки 15 минути и резултатът няма да закъснее.

Още ценни съвети за предпазване на очите при работата с компютър

– поставяйте специални очила за компютър. Тези очила са без диоптър и някои от тях се затъмняват сами при много светъл монитор

– използвайте колкото се може по-малко яркост на екрана. Колкото по-светъл е мониторът, толкова повече се дразнят очите

Според учените проблемът с очите при работата с компютър би могъл да се реши единствено със създаването на т.нар. „умни“ монитори, които ще настройват яркостта и контраста на изображението спрямо конкретния човек. А дотогава офталмолозите съветват да мигате по-често, когато сте пред монитора или да приемате природни продукти за добро зрение.

Кой природен продукт защитава очите при работа с компютър?

Това е Околут Комби/Ocolut® Combi, който осигурява цялостна протекция на очите. Специално подбраните съставки в Околут Комби са с доказан ефект върху очното здраве и осигуряват ефективна защита на ретината срещу въздействието на свободните радикали, спомагат за тяхното неутрализиране и последващо елиминиране от организма. Оказва благоприятно въздействие върху зрителния анализатор при умора и стареене.

Всички природни продукти от Фамилия ОколутОколут/Ocolut®, Околут Дуо/Ocolut® Duo и Околут Комби/Ocolut® Combi се предлагат в иновативни растителни капсули (VGcaps), които са уникални по рода си. Те са 100 % природни, хипоалергични, без консерванти, подходящи за вегетарианци и вегани. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула.

 

Save

Save

borola