намалено зрение

Проблемите с очите постепенно се превръщат в опасност от глобално значение. Нараства броят на децата и възрастните, оплакващи се от замъглено зрение или от намалена острота на зрението.
Поради тази причина все повече хора се интересуват от попълване на съответния тест за зрение, с помощта на който да установят наличието на евентуални проблеми с очите. У нас наскоро се проведе национална кампания за профилактика на детското зрение и все по-често се повдига въпроса за поддържане здравето на очите. Оказва се обаче, че в световен план на замъгленото и влошено зрение не се обръща подобаващо внимание.

Какво показва проведено в САЩ изследване на проблема с влошеното зрение?

Установено е, че 1 на всеки 20 американци страда от влошено и намалено зрение. Тези хора са изправени пред сериозни затруднения при изпълняване на ежедневните си дейности. Много от тях търпят социална изолация, защото трудно разпознават лицата на хората около себе си, не могат да отидат на кино, да шофират или да пресичат безопасно улиците.
По-лошото обаче идва от установения факт, че болшинството от хората с влошено зрение и проблеми с очите не предприемат нищо за подобряване на зрението им. Ето защо се организират мащабни кампании за информиране на тези хора и оборване на погрешните им убеждения. Факт е, че проблемите с очите може да бъдат овладяни. Дори в случаите, когато не може да се разрешат напълно, може поне да се спре прогресията им и да се предотврати пълната загуба на зрението.

Влошеното и намалено зрение може да бъде овладяно

Намалената яснота на зрението най-често е следствие от развитието на катаракта, диабетна ретинопатия или възрастово обособена дегенерация на макулата – водеща причина за слепота сред хората на 60-годишна възраст. Влошеното зрение не може да се коригира с операция или с очила и лещи, за разлика от късогледството или далекогледството. В никакъв случай обаче не е нелечимо състояние. Съществуват средства, с които успешно да се поддържа запазената част от зрението.

Какво е решението?

Успешният подход за запазване на зрението е свързан с приема на продуктите от серия Околут. Тя включва три изцяло природни офталмопротективни средства – Околут/Ocolut®, Околут Дуо/Ocolut® Duo и Околут Комби/Ocolut® Combi. Всеки от тях предлага отделно решение при различни очни болести и приемът им може да окаже незаменима помощ за решаване на проблема с намаленото зрение и влошената острота на зрението.

borola