цветове на очите

Цветове на очите ни – има ли нещо по-красиво от тях? С тези зрителни органи ние гледаме, придобиваме първи впечатления, флиртуваме и възприемаме заобикалящата ни среда. Очите ни са доста малки, в сравнение с останалите части от тялото, но не е тайна, че те са истинско очарование. Красивите мигли и формата на очите допринасят за уникалния вид на всеки, но цветовете са тези, които придават главния акцент на лицето. В статията ще разберете откъде всъщност идват тези неземни цветове, какви митове има за тях и още много!

Цветове на очите – откъде идват?

За този истински феномен е отговорен меланинът. Цветът на ириса зависи от количеството багрило и естествено, генната комбинация на родителите. Около първите 6 месеца, повечето от бебетата имат сини очи, а след този период се развива и техния постоянен бъдещ цвят на очите.

Какви цветове на очите има и колко често се срещат?

Около 90% от хората по света имат кафеви очи, което ги поставя безспорно на първо място като най-често срещани. А, за изненада на всички, най-рядко срещан от цветовете на очите, е зеленият – едва 2%. Сините очи са по-често срещани от зелените, но все още са рядкост. А, това е така, защото те са се появили поради генна мутация. Интересен факт е, че само в страните от Северна Европа по-голямата част от населението, притежава сини очи, например – в Естония, почти всички хора там имат така красивия цвят.

Чудите ли се колко рядко срещани са сивите очи? Те са в златната среда – като разбира се, разнообразието от нюанси е огромно. А, очите с различни цветове също не се срещат често и са уникални.

Цветове на очите и характер – митове и легенди

Проведени са множество изследвания за възможна връзка между цвета на очите и характера на човек.

Цветове на очите – нека бъде в синьо. За хората със сини очи се казва, че те са весели и интелигентни личности, но също така, капризни и мрънкащи. Между другото, сините очи обикновено се смятат и за много привлекателни, носещи много енергия и свеж заряд. Интересен факт е, че се твърди, че жените с този цвят на очите понасят раждането по-леко от останалите представителки на нежния пол.

Притежателите на зелени очи се смятат за изключително загадъчни, но и склонни към ревност. Тези очи изглеждат също и много съблазнителни, властни и същевременно – нежни. Освен всичко, хората със зелени очи се смятат и за трудно предвидими – така, че внимавайте с тях!

Хората със сиви очи са много контрастни личности. Възможно е те да бъдат от непостоянни до напълно балансирани. Твърди се, че те са най-трудни за класифициране, а същността им често изглежда студена.

Хората с кафеви очи често се асоциират като креативни и лоялни, много напористи и самоуверени. А, колко по-тъмни са цветовете на очите, толкова повече меланин има в тялото.

Дали това са само митове – можем само да гадаем. А, може би ще се разпознаете в някои от описанията? Има само един безспорен факт, зрението ни винаги трябва да е в перфектна форма, а за това – ние трябва да се грижим за него и да не страдате от уморени очи!

Запазете красивите цветове на очите си в най-добра форма

Цветовете на очите са много, но смущенията в тях също могат да бъдат немалък брой, а те се увеличават в резултат от забързаното ежедневие на съвременния човек. Подкрепете зрението си с Околут Комби/Ocolut® Combi, който съдържа в себе си лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Тези вещества осигуряват пълна защита за вашето зрение, като едновременно с това възстановяват очните съдове и подобряват кръвоснабдяването в областта. Продуктът е висококачествен и с доказан ефект.

Може да го откриете в аптечната мрежа или сайта на онлайн магазин MoMo – www.momo.bg.

borola