замъглено зрение лечение

В редовете по-долу ще ви представим няколко метода за домашно лечение на замъглено зрение – твърде често срещан проблем в съвременното технологично общество. Прилагайте ги винаги, когато имате нужда да отморите погледа и да дадете почивка на очите. Те са лесни, бързи, вкусни и напълно безопасни.

Ефективни и вкусни начини за лечение на замъглено зрение в домашни условия

Сок от морков и портокал

Тази прекрасна плодово-зеленчукова комбинация въздейства благоприятно на зрението и отморява очите. Причините за това са две. Първата е високото ниво на витамин D в моркова – вещество, за което е известно, че има ключова роля за доброто очно здраве. Втората – голямото съдържание на витамин C в портокала – мощен антиоксидант, който подсилва зрението, като подпомага работата на нервните клетки.

За чаша фреш са ви необходими 2 моркова и 2 портокала. Блендирайте ги до получаване на хомогенна смес. По желание подсладете с мед или нерафинирана захар. Пийте 3 пъти седмично за предпочитане на гладно.

Соево мляко

Млякото от соя е богато на витамини и ензими, които ще ви дарят с орлово зрение. Можете да го намерите във всеки супермаркет или да си го приготвите у дома. За получаването на 1 л мляко се нуждаете от 150 гр соя. Накиснете соята в студена вода за 16-18 часа, след това я отцедете и я сложете в блендер. Добавете 1 л студена вода и блендирайте до гладка смес. Прецедете течността и варете на ниска температура 5-10 минути. Ако желаете, подсладете и добавете ванилия. Пийте самостоятелно или смесете със зърнени храни. За постигане на оптимални резултати приемайте до две чаши дневно в прoдължение на месец.

Чай от копър – неизменна част от домашното лечение при замъглено зрение

От векове е известно, че копърът влияе положително върху зрението. Полезните му свойства се дължат на изобилието от витамини и минерали в състава му. Най-удачно е да приготвите чай, за да се възползвате от ефекта на това лековито растение. За целта са ви нужни една шепа копър и 0,5 л вода. Варете копъра 20 минути на слаб огън. Прецедете и пийте редовно напитката 2 месеца.

Орехи и бадеми

Тези ядки са ценни източници на мастни киселини и антиоксиданти – вещества, които са нужни за по-добро и остро зрение. Хапвайте смело по една шепа ядки на ден в продължение на месец. Добавете ги към закуската или към домашно приготвените печива.

Изцяло природен продукт, който перфектно допълва домашното лечение при замъглено зрение

За да избистрите бързо зрението и да виждате още по-добре от преди, заложете на приема на Околут Комби/Ocolut® Combi. Пълноценната формула от пигменти и антиоксиданти за очи превръща този мощен офталмопротектор в идеалното решение за здравето на вашите очи и зрение. Всяка капсула на Околут Комби доставя на очните структури ппрецизно количество лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). В комбинация съставките допълват и усилват своето действие. Така подпомагат функцията на фоторецепторните клетки и подобряват зрителната острота. Значително забавят процеса на стареене на зрителните клетки. Подобряват кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор.

Околут Комби се предлага в иновативна технологична форма VGcaps (растителни капсули) и е подходящ за вегени и вегетарианци. Безопасен е и е подходящ за продължителн прием.

borola