претоварени очи

Търсите решение на проблема „претоварени очи“? Ако отговорът е положителен, значи тази статия е точно за вас. В нея ще предложим няколко ефективни домашни стратегии, с помощта на които моментално ще усетите очите си отпочинали.

Начини за справяне с претоварени очи в домашни условия

Силата на ръцете

Неколкократното поставяне на върха на пръстите върху клепачите за 10 секунди помага за облекчаване на зрителната умора. Пробвайте и няма да съжалявате! В случай че усещате болка в очите от преумора можете да изпробвате следното: разтъркайте енергично дланите една в друга и ги поставяте за няколко минути върху клепачите, без да упражнявате излишен натиск. След като махнете ръцете от лицето, ще почувствате очите отпочинали.

Студено прясно мляко – пръв помощник при претоварени очи

Охладеното прясно мляко е верен помощник при преуморени очи. Ето как да го използвате: напоете два памучни тампона в 125 мл от вкусната напитка. Наложете ги върху очите и престойте с тях около пет минути. За постигане на оптимални резултати повторете процедурата още веднъж.

Морков, магданоз и целина

Това е перфектната комбинация при зрителна преумора. Благодарение на каротеноидите в състава си, морковът действа възстановяващо. Магданозът и целината имат релаксиращ ефект върху очите. За да се възползвате от полезното им действие, е необходимо да добавите вода и да ги смелите до получаване на гладка кремообразна смес. Нанесете малко от получената смес върху памучен диск и го наложете върху клепачите и околоочния контур за пет минути. След като изплакнете очите с хладка вода, от очната умора няма да е останала и следа.

Краставица и алое вера

С помощта на тези две растения можете да приготвите домашен крем за лице, който бори преумората в очите. Не губете повече време, а запретвайте ръкави! Необходими са 1 с.л. гел от алое вера и 1 с.л. прясно изцеден сок от краставица. Смесете съставките в купа. Сложете така приготвената смес на тих огън. Оставете я, докато заври. Свалете я от котлона, оставете я да изстине и нанесете върху околоочния контур и клепачите. За постигане на най-добри резултати използвайте няколко пъти седмично.

Още един верен партньор при претоварени очи

Спокойно можете да допълните домашната терапия срещу претоварени очи с прием на Околут Комби/Ocolut® Combi. Вдъхновен от природата, този мощен офталмопротектор съдържа всички необходими очни пигменти и антиоксиданти. Четирите активни съставки на Околут Комбилутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин – са съчетани така че да релаксират очните мускули и да изострят зрението. В допълнение Околут Комби предпазва от най-честите очни заболявания и рефракторни нарушения. Продуктът е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 1 растителна капсула на ден, след хранене. Спокойно може да се използва от вегани и вегетарианци.

borola