Корекциите на зрението датират от древността

Стремежът да се коригира и да се подобрява зрението е едно от най-старите медицински предизвикателства за човека. Откакто хората имат проблеми със зрението, оттогава се полагат усилия за отстраняването им.

Използването на очила за коригиране на зрението започва с древните варианти на увеличените стъкла. Най-ранните писмени данни за корекцията на зрението датират от един век, когато Сенека-младши, учител на император Нерон, е написал : ”Букви, малки и неясни,  се виждат увеличени и по-ясни чрез сфера от стъкло, пълна с вода. Твърди се, че Нерон е използвал смарагди като лещи, за да наблюдава по-добре гладиаторските игри.

Очилата са били популярни сред богатите и възрастни хора в Китай през 1270 г. Някои твърдят, че са били изработени от арабите, а други – от италианците. Йоханес Кеплер, германски учен открил как работи ретината през 1604г. През 17 век очилата са били предписвани само на пациентите с катаракта или слабо зрение, както и за късогледство.

Оттогава досега познанията на специалистите в областта на офталмологията са напреднали значително

В резултат на това учените са открили едно от най-ефективните средства за предотвратяване на нуждата от корекции на зрението – профилактика с цел избягване на опасните заболявания като катаракта, макулна дегенерация и др.

Клинични проучвания показват, че приемът на основните очните очни пигменти – лутеин и зеаксантин значително намаляват риска от макулна дегенерация и катаракта.
Природният продукт Околут съдържа пречистени естествени очни пигменти – 6 mg чист лутеин и 450 mcg зеаксантин.

Околут се прилага при риск от макулна дегенерация и катаракта, при работа с компютър и уморени очи, при намалена зрителна острота, проблеми с нощно виждане и късогледство и за покриване на днeвните нужди от лутеин и зеаксантин.

Околут има офталмопротективно действие. Съставките му се натрупват избирателно в макулата. Филтрират и неутрализират фототоксичното въздействие на UV – лъчението. Обезвреждат свободните радикали в макулата и ретината. Действат като “храна за окото” и като вътреочен филтър.

Околут се дозира при възрастни по 1 – 2 VG caps дневно по време на хранене. При деца – по 1 капсула дневно по време на хране­не.

Околут съдържа оптимални количества на очните пигменти лутеин и зеaксантин. Продуктът е подходящ за профилактика, както и при нарушено зрение в детската възраст.

Околут е практически безвреден. Не са наблюдавани нежелани ефекти. Няма противопоказания при бременни.

borola