Ефективни съвети за добро зрение

За да запазим доброто зрение на очите си за дълго време е добре да следваме няколко основни съвета, които могат да ни спасят не само от носенето на очила, но и от поставянето на лещи, както и от оперативни корекции на зрението.

1. Компютрите са един от факторите, които въпреки защитните си филтри могат да увредят очите. За да запазим зрението си в отлично състояние е необходимо при работа с компютър възрастните да спазват разстояние от монитора не по-малко от 30 см, а за децата – 40 см.

2. Редовните профилактични прегледи при офталмолога (поне веднъж годишно) са задължителни. По този начин навреме могат да се установят патологичните състояния и да се предотврати последващото им задълбочаване.

3. За запазване на доброто зрение е необходимо да се избягва тютюнопушенето, тъй като то е предпоставка за сухота на очната лигавица, както и развитие на сериозни заболявания като макулна дегенерация и катаракта.

4. Зрението запазва и носенето на слънчеви очила със защитен защитен UV-филтър. Ултравиолетовата светлина уврежда особено силно лигавицата на окото.

5. Включването на храни, съдържащи полезни за очите съставки (лутеин, вит А, бета каротин и др) – кайсии, ядки, мляко, риба, домати, зеле, месо, банани, авокадо, бобови култури, пълнозърнести продукти, помага за запазването на добро зрение.

6. Необходимо е употребата на стари гримове да се прекрати тъй като те могат да причинят раздразнение, алергия или инфекция на очите.

7. Приемът на природният продукт Околут е друг ефективен начин за осигуряване на надеждна протетекция на очното здраве. Околут съдържа лутеин и зеаксантин, които имат филтриращо вредните лъчения и неутрализиращо свободните радикали действие. Околут предпазва от развитие на очни заболявания като макулна дегенерация, катаракта, синдром на компютърното око, пигметен ретинит, намалена зрителна острота, проблеми с нощното виждане, късогледство и др. Околут може да се приема и при работа с компютър и уморени очи, както и за покриване на дневните нужди от лутеин и зеаксантин. Околут се приема по 1 VG капсула два пъти дневно, след хранене. В детската възраст Околут се приема по 1 път дневно след хранене. За максимален ефект Околут трябва да се приема продължително време.

borola