Околут Дуо върши чудеса за очите

Нови изследвания показват, че високите количества на естествeните очни пигменти лутеин и зеаксантин в организма не само предпазват от макулна дегенерация и катаракта, но имат способност да възстановят започналия процес на влошаване на зрението. Плазменото ниво на лутеина нараства правопропорционално на приeтата доза. То достига най-висока стойност при доза от 20 mg/ ден. Но само лутеин не е достатъчен за пълна протекция на очите – необходимо е и високо количество зеаксантин.

Околут Дуо е най- мощният препарат със стандартизирани естествени очни пигменти на нашия пазар. Той е продуктът с максимално ефективно комбиниране на високи количества от лутеин и зеаксантин.

Установено е, че 75% от хората не приемат достатъчно лутеин и зеаксантин. Тъй като организмът не произвежда сам тези пигменти, те трябва да се набавят отвън.

Проучванията показват, че за намаляване риска от макулна дегенерация и катаракта са необходими минимум 6 mg дневно. Но при пациенти, които вече имат увреждания и за профилактика при рискови групи, приемът трябва да се увеличи от 20 до 40 mg дневно. За да се избегне увреждане на зрението на старини, на всички хора над 50-годишна възраст се препоръчва продължително приемане на Околут Дуо.

borola