Възрастовата макулна дегенерация може да се предотврати

Макулната дегенерация представлява увреждане на макулата (централната част на ретината), което се среща в процеса на стареене и е водеща причина за загуба на зрение при хора над 60 години. При МДСВ страда централното зрение, а периферното остава запазено. До скoро се смяташе, че възрастовата макулна дегенерация е необратимо и непредотвратимо очно заболяване.

Нови проучвания доказват, че приемът на лутеин и зеаксантин има благоприятно въздействие върху тъканите на окото и би могъл не само да предотврати възрастовата макулна дегенерация, а в някои случаи процесът дори може да е обратим.

Ето защо офталмолозите препоръчват приемът на лутеин и зеаксантин в концентриран вид под формата на VG caps за превенция на възрастовата макулна дегенерация. Лутеинът и зеаксантинът намаляват нежеланото разпръскване на светлината, постъпваща в окото. Благодарение на това тяхно свойство, човек може да вижда предметите съвсем отчетливо и ясно.

Околут и Околут Дуо са природни продукти, съдържащи високи количества чист лутеин и зеаксантин. В Околут и Околут Дуо няма добавка на други съставки, ето защо двата очни пигмента се усвояват по-добре от организма. Околут и Околут Дуо се предлагат в единствените на пазара иновативни растителни капсули VG caps (100% природни хипоалергични, без консерванти, подходящи за вегетарианци). Околут, с оптимални количества лутеин и зеаксантин е подходящ при риск от макулна дегенерация. Околут Дуо се прилага при вече настъпило нарушение на зрението, при необходимост от високи дози лутеин и зеаксантин, за лечение на вече установена макулна дегенерация.

borola