Околут предпазва очите от вредното влияние на слънчевите лъчи

Лятото наближава. Специалистите предупреждават за вредното влияние на UV лъчите върху зрението. Съществуват три вида слънчеви лъчи – А, В и С. Прекомерното излагане на тяхното влияние уврежда роговицата и лещата, парене на очите и др. Излагането на ултравиолетовата светлина е свързано и с образуването на катаракта и дегенерация на ретината. Въпреки, че катарактата се дължи на промени с вързастта, продължителното излагане на слънчевите лъчи може да доведе до преждевременното й развитие.

Най-сигурната защита е подхранването и укрепването на самото око.

За щастие има природен продукт, който може да ни помогне да предпазим очите си. Наричат го “храна за окото”. Това е Околут, предназначен за запазване на доброто зрение и предпазване на очите от увреждания.

Околут съдържа оптимално количество от двата очни пигмента – лутеин и зеаксантин. Съставките на Околут са пречистени и без добавка на примеси, ето защо се усвояват цялостно и ефективно от организма.

Защитният им ефект в очите се осъществява чрез избирателно натрупване в макулата, филтриране и неутрализиране на фототоксичното въздействие на UV лъчите, обезвреждане на свободните радикали в макулата и ретината. Лутеинът и зеаксантинът действат като вътреочен филтър и всъщност са най-добрите “природни слънчеви очила”. Само по 1 капсула 1-2 пъти дневно по време на хранене за възрастни и по 1 капсула за деца са достатъчни за неутрализиране на вредните лъчения от слънчевата радиация. За да има ефект, препаратът трябва да се приема продължително време.

borola