Oколут подкрепя очите ми през учебната година

Ирина Иванова, 47-годишна, от София
Чувала съм много завистливи коментари за дългите отпуски на учителите. Особено като се повдигне въпроса за увеличение на заплатите ни.

Няма да говоря за другите вредности на професията, нервите и напрежението. Но винаги ми се е искало да затворя устата на многознайковците с един прост експеримент- да им тръсна един куп тетрадки с класно или контролно и да ги оставя да си вадят очите поне една вечер като мен.

ocolut110614123Нали знаете какъв е “краснописа” на днешните деца. За правописа да не говорим. С мъка разгадавам йероглифите и се старая да намеря скрита в тях мисъл. А ако, не дай Боже, нещо ми се изплъзне от погледа и допусна грешка – на следващия ден давам обяснения пред разгневени родители.

20-годишният ми опит губи всякаква стойност, ако очите ме изоставят. Не само в училище, но и извън него животът ми е четене и писане. Дори през ваканцията винаги имам ангажименти да подготвя някое дете за кандидат студентски изпити, за матура, да проверя за грешки някой казус или дипломна работа.

Тези тревоги за очите ме налегнаха преди година две, когато почнах да усещам, че вече по -лесно се уморяват, вечер сълзяха и от взирането се появяваше и главоболие.

Според очната лекарка, която ме прегледа, нямаше все още нищо страшно и не се откриваха нарушения в зрението. Но проблемът не трябваше да се подценява като се имат предвид професионалните ми натоварвания и понапредналите вече години. За да ми служат безпроблемно очите ми имаха нужда от всекидневна подкрепа с очни пигменти. С годините количеството им намалява, а организмът ни не може да ги произвежда сам. Съдържат се в минимални количества в някои храни, но за да си осигурим необходимата дневна доза трябва да хрупаме моркови от сутрин до вечер.

Не ми се наложи, лекарката ми предписа Околут натурален продукт, в който двата пигмента са комбинирани в точното необходимо за деня количество във всяка капсула. Препоръча ми първоначално да взимам по 2 капсули на ден – докато наваксам дефицита и умората изчезне. А след това всекидневно да подкрепям зрението си с по една капсула Околут по време на хранене.
Другата седмица учебната година започва и ангажиментите ще се натрупат отново. Но вече чакам този момент без притеснение поне за очите си. Откакто взимам Околут не са ми създавали никакви проблеми. Само дано не ми се наложи да се консултирам скоро и със психиатър.

borola