грим очи

Понякога носенето на грим може да се превърне в неподозирана причина за възникване на проблеми с нашите очи. За това и статията ни е насочена към предпазване на очите при използване на популярната техника за разкрасяване. Ето нашите съвети:

Внимавайте за възможни алергични реакции

Много козметични продукти съдържат в състава си алергени. Често срещани са никел, железен оксид, тежки метали и други опасни съставки с консерванти, изкуствени аромати и оцветители. Те могат да причинят от лека до тежка алергична реакция, особено при хора, предразположени към алергии. За това бъдете особено внимателни при избора си на продукти за грим, както и такива за грижа за кожата. Не се доверявайте единствено на етикета, посочващ даден продукт като „хипоалергичен”. Разгледайте състава му и се уверете, че той няма да създаде проблем на очите или кожата ви.

Защитете своите очи от инфекции, причинени от неправилно носене на грим

Неправилното носене на грим не значи, че не умеете да се гримирате. По-скоро означава, че използвате замърсени пособия и продукти с изтекъл срок на годност. И двата фактора могат да причинят инфекция на очите.

При изтичане на срока на годност, в козметичните продукти могат да се развият бактерии и гъбички. Същото може да се случи и при неправилно съхранение на козметиката – на високи температури или с нарушена цялост на опаковката. За това следете описаните срокове за използване на продуктите и ги съхранявайте според препоръките.

Замърсените пособия за гримиране също повишават риска от инфекции. Четките и другите средства, с които нанасяте грима, могат да задържат патогени и имат нужда от редовно почистване.

Пазете своите очи от неволно нараняване при нанасяне на грим

Нанасянето на грим около очите изисква да сте особено внимателни. Неволно механично нараняване може да доведе до абразия на роговицата (увреждане на корнеалната повърхност на окото). За това бъдете предпазливи при използване на спирала, молив за очи, четчица за нанасяне на сенки и уред за извиване на миглите. Колкото и да ви притискат обстоятелствата, избягвайте да се гримирате в движещо се превозно средство или когато много бързате.

Още полезни съвети за здрави очи и добро зрение

Доброто очно здраве трябва да бъде приоритет на всички. За това вземете нашите съвети под внимание и се погрижете за своите очи – започнете прием на Околут Комби/Ocolut® Combi. Продуктът е специализиран офталмопротектор, осигуряващ на зрителните органи комплекс от незаменими пигменти и антиоксиданти – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те действат в отлична синергия за поддържане на очите здрави, а зрението силно. Защитават от очни смущения и бързо овладяват възникнали такива. Комбинацията от полезни вещества е особено подходяща за хора, чиито очи са постоянно пренатоварени. Препоръчва се при работа с компютър или друга дейност, изискваща взиране в малките детайли. Удачна е и за хора в риск от очни болести и такива с понижена зрителна острота. Може да се приема продължително време, като не проявява странични ефекти.

borola