очи

В интернет има много клипове, в които знайни и незнайни влогъри дават съвети за нестандартен грим. Голяма част от техниките, които те използват обаче, излагат на опасност нашите очи. Нека разберем в какво се състоят опасните методи и какви рискове крият за очното здраве.

Опасни техники за гримиране, които вредят на очите

Нагряване на молив за очи със запалка

Един от триковете, който набира все повече популярност, е нагряването на молив за очи със запалка. Целта на манипулацията е продуктът да придобие гелообразна текстура и да не се размазва лесно. Действително ефектът е поразяващ и траен. Последиците обаче също могат да са дълготрайни! Под действието на високата температура съставът на молива се изменя и съществува риск от раздразнение на очите.

Добавяне на физиологичен разтвор или зехтин към спиралата за очи

Често в осъзнаваме, че спиралата за мигли е засъхнала. В подобни инфарктни мигове пишман разбирачите ни приканват да й вдъхнем нов живот, като капнем няколко капки физиологичен разтвор или зехтин. Специалистите апелират за нищо на света да не предприемаме подобно отчаяно действие. Така променяме качеството на продукта и в най-добрия случай ще прибавим към маскировката си раздразнени очи.

Извиване на миглите със затоплена лъжица

Много влогъри ни насърчават да компенсираме липсата на миглоизвивачка със затоплена лъжица. Методът е лесен, но изключително опасен! Плъзгайки прибора за хранене по ръба на горните клепачи, рискуваме да се сдобием с травма на очите вместо с извити ресници.

Залепяне на хартиено тиксо под очите при нанасяне на сенки за очи

Поставянето на хартиено тиксо на долния клепач е техника, която се препоръчва за оформяне на перфектния грим. В случай че представата ни за идеален макиаж не включва зачервени очи, по-добре да не рискуваме. Как може да се стигне до възпаление ли? Много лесно! След попадане на праха от сенките в очите при отлепяне на тиксото.

Продуктът, с чиято помощ ще имаме здрави очи

Ако вече сме изпробвали някоя от вредните практики за гримиране, непременно трябва да предприемем мерки, за да предпазим очите от увреждане. Приемът на природният офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi ще ни помогне да предотвратим потенциалните проблеми. Благодарение на рационалната комбинация от най-важните естествени очни пигменти и антиоксиданти той благоприятства здравето на зрителните органи. Активните състави действат като храна за очите и мощно подпомагат зрението, функцията на макулата и очната леща. Ползите от приема на Околут Комби обаче не спират дотук. Той предпазва очите от вредните влияния на околната среда като UV лъченията. За да се насладим на комплексното му действие, е необходимо да го използваме продължително и редовно. Дълговременната употреба не крие риск за здравето поради 100% природния произход на съставките.

borola