зачервени очи

През пролетта проблемът зачервени очи обикновено се дължи на обострянето на алергиите към акари и полен. Въпрос на време е алергичната реакция да отшуми и проблемът с очите да изчезне. Ако остане обаче, причината за изменението се крие някъде другаде. Къде ще разберете в настоящата статия.

Причини за зачервени очи, когато няма проявена алергична реакция

Прекалено дълго носене или неправилно поддържане на контактни лещи

Един от основните рискове, които носи дългосрочната употреба на контактни лещи, е увреждането на очната повърхност. Офталмологичната практика сочи, че това се случва най-често поради навика на някои пациенти да не ги свалят преди сън или да не ги почистват правилно. Първият издайнически признак, че лещите се носят по-дълго време от необходимото или за тях не се полагат необходимите грижи, са зачервените очи. Моментно облекчение настъпва след като тези средства за коригиране на зрението се свалят за известно време и се поставят в специално предназначен за целта разтвор.

Лишаване от сън

Недостатъчният или некачествен сън оказва негативен ефект върху зрението. Зачервените очи подсказват за чести събуждания през нощта и непълноценна почивка. Ако своевременно не се предприемат мерки срещу безсънието, проблемите с очите могат да се задълбочат и да се стигне до замъгляване на зрението, оток на зрителния нерв и др.

Синдром на сухото око

Зачервените очи може да са признак на намалена продукция или ускорено изпаряване на слъзния секрет, при което повърхността на очната ябълка не се овлажнява добре. Състоянието е известно сред офталмолозите с наименованието синдром на сухото око или сух кератит. Освен със зачервяване, то протича със сълзене, парене, болка и умора в очите. Най-често засегнатите са възрастните хора, пушачите и тези, чиято работа е свързана с продължително стоене пред компютъра. Овлажняващите капки за очи помагат за временно намаляване на симптомите. За окончателното разрешаване на проблема трябва да се използва друго средство.

100% натурално средство за ефективно природно лечение на зачервени очи

Когато няма проявена алергична реакция, оптималната терапия на зачервени очи неизменно включва приема на офталмопротективни продукти. Първи избор на специалистите за премахване на зачервяването, причинено от контактни лещи, недоспиване или сухота в очите, е изцяло природният продукт Околут Комби/Ocolut® Combi. Той предлага надеждно решение на проблема благодарение на рационалната комбинация от незаменими очни пигменти и антиоксиданти. Всяка капсула съдържа оптимално количество от четирите мощни протектори на зрението – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Те взаимно допълват действието си и осигуряват пълна пигментна и съдова защита за очите. При продължителен и редовен прием Околут Комби предпазва и възстановява съдовете на ретината, подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор и възвръща нормалната зрителна острота.

borola