старческо далекогледство

Старческо далекогледство или пресбиопия представлява естествено влошаване на зрението и на способността за фокусиране на близки разстояния. Зрителното нарушение застига практически почти всеки човек с напредване на възрастта. При по-голямата част от хората старческо далекогледство започва да се проявява след 40-годишна възраст. Затруднява способността на засегнатите да разчитат дребен шрифт и да фокусират разположени наблизо предмети. Пресбиопия може да засегне и хора, които никога не са имали зрителни проблеми. Още важна информация за зрителното нарушение при възрастните и начините за овладяването му ще научите в публикацията.

Старческо далекогледство – причини за поява и характерни симптоми

Развитието на старческо далекогледство се дължи на естествени процеси в окото, свързани с напредване на възрастта. Състоянието се различава от обичайните и най-разпространени зрителни нарушения като късогледство, далекогледство и астигматизъм. За разлика от него, те обикновено са свързани с формата на очната ябълка и се причиняват от генетични или външни фактори на околната среда. Прието е, че пресбиопия се дължи на постепенно удебеляване, втвърдяване и намаляване гъвкавостта на естествената леща в окото. Така се затруднява способността на окото да фокусира предмети, разположени на близко разстояние.

Старческото далекогледство се проявява първо с нуждата от четене и използване на някои предмети на по-голямо разстояние от досега. Това влошаване на зрението при възрастните е ясен показател за пресбиопия. Старческото далекогледство не бива да бъде неглижирано. При развитие на пресбиопия офталмолозите съветват да се приложат адекватни мерки за подкрепа на зрението и за подобряване на неговата острота.

Дългосрочно решение за по-добро зрение

Подобряването на зрителната острота при пресбиопия може да се постигне с прием на офталмопротектори. Това е доказаният от специалистите начин за безопасна и ефективна подкрепа на зрението. При избор на офталмопротектор се препоръчва да се подбере натурален продукт с максимална чистота и научно доказана висока ефективност. На всички критерии отговарят най-предпочитаните офталмопротективни продукти у нас – Околут. Очни пигменти и антиоксиданти в балансирана комбинация за подобряване на зрението при пресбиопия осигурява Околут Комби/Ocolut® Combi.

Околут Комби съдържа незаменимите очни пигменти лутеин и зеаксантин в съчетание с мощните антиоксиданти астаксантин и проантоцианидин. Рационално комбинирани, съставките допълват ефектите си като забавят стареенето на очите, подобряват остротата на зрението и осигуряват протекция срещу възрастово обусловени очни заболявания.

За оптимална грижа за очите и зрението, офталмолозите съветват при пресбиопия да комбинираме Околут Комби с ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Редовният прием на Околут Комби с качествения източник на омега-3 мастни киселини ТриОмега 1000+ е най-доброто решение за контрол над процесите на влошаване на зрението.

borola