проблем с очите причини

Знаете ли, че някои заболявания се превръщат в главни причини за поява на проблем с очите? Кои са те и какви очни смущения предизвикват – научете в текущата публикация.

Кои заболявания водят до поява на проблем с очите?

Диабет

Диабетът е заболяване, което се характеризира с висока кръвна захар. Пиковете и спадовете в нивата ѝ могат да предизвикат временни нарушения на зрението. Когато не се приложи контрол над заболяването, ефектът върху зрението може да е по-сериозен. Трайно високите нива на кръвна захар увреждат най-малките кръвоносни съдове, които снабдяват очите с кръв. Развива се очното заболяване диабетна ретинопатия. Диабетиците са предразположени и към развитие на катаракта и глаукома.

Автоимунни заболявания

Голяма част от хората разбират, че страдат от автоимунно заболяване след като посетят специалист заради оплаквания от очни смущения. Такива могат да бъдат зачервяване, сърбеж или сухота в очите. С времето тези смущения значително прогресират. Възможно е да се появи фотофобия, зрителни нарушения, болка в очите и дори загуба на зрение. Облекчаването им и спасяване на зрението може да се осъществи чрез правилен и навременен контрол над автоимунното заболяване.

Инфекциозни заболявания

Много инфекциозни заболявания могат да влошат зрението. Негативен ефект върху очното здраве оказват:

  • Конюнктивит
  • Херпес зостер (очен херпес зостер)
  • Лаймска болест
  • Морбили (дребна шарка)

Заболявания на черния дроб

Пожълтяването на склерата на окото е ясен сигнал за нарушение на функциите на черния дроб. Заболяванията на черния дроб могат да предизвикат и други зрителни проблеми. Такива са ксантелазма (образуване на малки мастни отлагания върху клепачите), сухота в очите или поява на сърбеж и дискомфорт. Подобни очни смущения се свързват с опасното чернодробно заболяване цироза.

Подходящ натурален подход за поддържане на очното здраве при протичащо заболяване

Ако попадате в рисковите групи на хората, предразположени към очни увреждания, подкрепете зрението си. Най-успешният начин да поддържате добро очно здраве при протичащо заболяване е да приемате очни пигменти с антиоксидантен ефект. Дефицитът им в организма също повишава опасността от увреждане на очите.

Природните продукти Околут съдействат за успешна превенция и поддържаща терапия на очни заболявания.
Околут/Ocolut® се препоръчва за профилактика и лечение на зрителни нарушения при деца. Съдържа най-важните пигменти за очи лутеин и зеаксантин за специална протекция на детското зрение.

Околут Дуо/Ocolut® Duo е подходящ за прием при превенция и поддържащо лечение на възрастово обусловена макулна дегенерация и пигментен ретинит. Снабдява очите с мощна комбинация от очни пигменти за оптимална грижа за зрението.

Околут Комби/Ocolut® Combi е уникална комбинация от очни пигменти и антиоксиданти. Продуктът е предназначен за хората, предразположени към очни заболявания. Препоръчва се за прием при съдова патология, повишено очно налягане, катаракта, сухота в очите, късогледство, затруднено нощно виждане или възпаление на очния нерв.

borola