какво е пресбиопия

Ако търсите отговор на въпроса: „Какво е пресбиопия?“, тази статия е точно за вас! В следващите редове ще обясним на достъпен език какво се крие зад тази диагноза, какви са причините, симптомите и най-подходящото лечение.

Ето какво е пресбиопия…

Пресбиопия или старческо далекогледство е състояние, при което е налице нарушена способност за фокусиране на погледа върху близкостоящи обекти. То е следствие от възрастово обособени промени в организма. Важно е да се отбележи, че всеки човек развива пресбиопия в определен етап от живота си. Обикновено симптомите се проявяват след 40-годишна възраст. В САЩ към момента са диагностицирани около 115 милиона души с това зрително нарушение. Въпреки че само по себе си не крие риск от по-сериозни увреждания на зрението, то може и трябва да бъде овладяно своевременно. Добрата новина е, че съществуват доказани методи за подобряване на зрението на засегнатите.

А сега е време да се запознаете с главната причина за развитие на пресбиопия и симптомите, които я издават

Намаляването на еластичността на очната леща се посочва като основна причина за пресбиопия. Загубата на еластичност и втвърдяването на лещата затруднява нормалното фокусиране на погледа върху близкостоящи предмети.

Най-характерният симптом на пресбиопията е далекогледството. Казано с други думи – засегнатите не виждат добре близките обекти. Рано или късно им се налага да започнат да държат книгата, вестника или менюто в ресторанта по-далече от очите, за да видят ясно съдържанието.

Другите типични симптоми на пресбиопия са:

  • хронично главоболие
  • зрителна умора
  • слабо и замъглено зрение

Ето как по напълно естествен начин да се овладее пресбиопия

Приемът на незаменимите омега-3 мастни киселини е най-добрият начин за повишаване и поддържане еластичността на очната леща. Оптимално количество от тези важни хранителни вещества се съдържа в ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+. Като допълнение към омега-3 мастни киселини продуктът съдържа и токоферол – най-активната форма на витамин Е.

За постигане на оптимален ефект се препоръчва ТриОмега 1000+ да се приема заедно с Околут Комби/Ocolut® Combi. Този мощен офталмопротектор доставя на очите всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Всяка капсула съчетава силата на лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите.

Както ТриОмега 1000+, така и Околут Комби са напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Налични са на сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

borola