детските очи

През лятото опасности дебнат детските очи отвсякъде – като се започне от слънчевите лъчи и се стигне до хлора в басейна. Именно поради това ние като родители трябва да вземем спешни мерки за защита на очното здраве на малчуганите. Ето какви са те…

Купуване на качествени слънчеви очила

Слънчевите очила са незаменимо средство за предпазване на деликатните детски очи от неблагоприятното въздействие на UV лъчите. Излишно е да казваме, че за да гарантират максимална защита, те трябва да са закупени от лицензирана оптика. В никакъв случай не бива да даваме на децата да носят очила с неясен произход. В противен случай има опасност от увреждане на зрителните органи.

При избора на детски слънчеви очила е нужно да гледаме:

  • да са леки и удобни
  • рамката да приляга добре към лицето на детето

Желателно е да създадем навик у детето да не излиза навън без своите очила. Важно е да му напомняме да ги носи дори, когато времето е мрачно, защото UV лъчите имат способността да проникват през облаците.

Носене на шапка и стоене на сянка

Шапката е неизменно допълнение към слънчевите очила през летните месеци. За да предпазва очите на малчугана от слънчевите лъчи, които проникват отгоре и отстрани, тя трябва да е със широка периферия от всички страни. И още – дори с шапка и очила е препоръчително мъникът да е на сянка под чадъра или вкъщи в най-слънчевите часове от деня.

Предпазване на детските очи във водата

Водата крие много рискове за очите на малчуганите. Тя може да съдържа бактерии, които попадайки в зрителните органи, да причинят конюнктивит. Не е изключено да предизвика очно раздразнение заради хлорът, използван за дезинфекция в басейните, и солта в морето. Възможно е също да доведе до кератит, тъй като отразява UV лъчите, което увеличава в пъти силата им.

Знаейки всичко това, е нужно да снабдим детето с плувни очила, които прилепват плътно към лицето и имат 100% UV защита.

Осигуряване на цялостен комфорт на детските очи през летните дни с…

Околут/Ocolut® – офталмологичен природен продукт, създаден с много грижа за децата. Благодарение на оптималното количество високопречистени очни пигменти лутеин (6 mg) и зеаксантин (450 μg) той оказва офталмопротективно действие. Съставките са комбинирани така че да:

  • филтрират и неутрализират фототоксичното въздействие на UV лъчението
  • обезвреждат свободните радикали в макулата (централната част на ретината) и в самата ретина
  • действат като „храна за окото“ и като вътреочен филтър

Продуктът се използва успешно за профилактика и лечение на очни проблеми в детска възраст. Причина за това е фактът, че подпомага зрението, функцията на макулата и лещата на окото.
Освен че е ефективен, продуктът е напълно безопасен. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием.

borola