детското зрение

Наша задача като родители е да положим грижи за детското зрение и очи. Как обаче да го направим по най-добрия начин? За това ще говорим в следващите редове.

Първокласни грижи за детското зрение и очи

Дигитален детокс

Съвременните деца не могат да си представят живота без телевизия и интернет. Прекаленото заседяване пред телевизора, мобилния телефон, таблета и компютъра обаче нанася сериозни щети на очите и зрението. Причината е синята светлина, излъчвана от екраните на дигиталните устройства. Специалистите предупреждават, че колкото по-често и продължително са изложени детските очи на въпросната светлина, толкова повече отслабва зрителната острота.
Решението в случая е само едно – дигитален детокс. Откъсвайки децата от електронните устройства, предотвратяваме появата на визуален стрес и произтичащите от него последствия – главоболие, очна сухота, размазано зрение.

Слънчеви очила – щит за детското зрение срещу слънчевата радиация

Детските очи са особено уязвими към вредните UV лъчи. Очната леща не се е оформила напълно и не предпазва на 100% ретината от ултравиолетово увреждане. В дългосрочен план това крие риск от развитие на сериозни очни заболявания като катаракта и макулна дегенерация. Единственият начин, по който можем да предотвратим това, е, като осигурим на децата чифт слънчеви очила. При избора им не бива да правим компромис с качеството. Те трябва да осигуряват пълна защита от всички видове ултравиолетова радиация. Когато детето е изложено на силна слънчева светлина, непременно трябва да му слагаме слънцезащитните очила.

Упражнения за укрепване на очите и подобряване на зрението

Както тялото, така и детските очи се нуждаят от упражнения, за да са здрави и силни. Под формата на игра лесно можем да приучим детето да ги изпълнява. Необходимо е да му поставяме различни предизвикателства – да гледа близки и по-отдалечени предмети в пространството, да „сканира“ хоризонта. По този начин се тренира акомодацията на окото.

Други добри очни и зрителни упражнения за децата са описването на кръгове с очи, бързото мигане, гледането в различни посоки (ляво, дясно, долу, горе).

Оптимална грижа от природата за детското зрение и очи

Деликатните очи и зрение на нашите деца заслужават само най-доброто. Изхождайки от това компания „Борола“, доказан лидер в сферата на здравеопазването у нас, разработи и създаде за малчуганите офталмопротектора Околут/Ocolut®. Това е двукомпонентен природен продукт, който осигурява пълна грижа за детските очи и зрение. Съставките на Околут – специфичните очни пигменти лутеин и зеаксантин – действат като „храна“ за окото и вътреочен филтър. Натрупвайки се избирателно в макулата (централната част на ретината), те неутрализират фототоксичното въздействие на UV лъчението и обезвреждат свободните радикали.

Благодарение на уникалната си формула Околут усилва зрението на децата и подпомага функцията на макулата и очната леща. Продуктът успешно се прилага за профилактика и лечение на редица очни заболявания и рефракторни нарушения в детска възраст. Напълно безопасен е и има отлична поносимост.

borola