размазано зрение

Невинаги може да се постигне задоволителна корекция на зрението с носене на очила или контактни лещи. При поява на проблеми като замъглено, слабо или размазано зрение е необходима допълнителна грижа за очите.

Замъглено, слабо и размазано зрение – причини

Подобни проблеми с очите и зрението може да се появят при всеки човек, но сред засегнатите основно попадат възрастни хора. Главните причини за влошаване на зрението при тях се крият в:

– действието на рискови фактори като работа с компютър и често напрягане на зрението

– развитие на диабет или хипертония

– травми на окото или главата

– най-честата причина е развитието на възрастово обособени очни болести

Нарушаването на зрението често има травмиращ ефект и влошава качеството на живот на засегнатия, водейки до сериозни последствия.

Замъглено, слабо и размазано зрение – последствия

Сред сериозните последствия от влошеното и размазано зрение се открояват:

– затруднения при четене и гледане на телевизия

– невъзможност да се шофира

– социална изолация и развитие на депресия

– влошаване на състоянието и риск от пълна загуба на зрението

Не се примирявайте, доверете се на изпитан метод за подобряване на зрението

Както споменахме по-горе, оплакването от намалено и размазано зрение най-често е резултат от възрастово обособени зрителни заболявания. Основните сред тях са:

– макулна дегенерация

– катаракта

Каквато и да е причината за влошаване на зрението, навременно взетите мерки са най-важното условие за предотвратяване на пълната му загуба. Основната препоръка на специалистите е насочена към редовното снабдяване на зрителния анализатор с необходимите очни пигменти. Оптимални количества от тях се съдържат в продуктите от серия Околут.

Когато намаленото и размазано зрение е резултат от развитието на макулна дегенерация, много добър ефект осигурява приемът на Околут Дуо/Ocolut® Duo.

При катаракта решението е прием на Околут Комби/Ocolut® Combi.

Тези два продукта са помогнали на много хора в стремежа им към подобряване на зрението с природни и безвредни средства. Именно благоприятният ефект от приема им е причината лекарите да са категорични, че хората с размазано и намалено зрение не бива да се примиряват със състоянието си, а трябва да предприемат мерки за корекция на зрението.

 

Save

borola