Side Menu

Последни публикации

Антиоксиданти при лечение на катаракта

В световен мащаб катаракта, или старческо перде на окото, е основната причина за влошаване и загуба на зрението при възрастните хора. Най-застрашени от катаракта са хората над 60-годишна възраст и изложените на рискови фактори като нездравословно хранене, продължителна работа на компютър или на открито под слънчевите лъчи и др. За тях е задължителен превантивният прием на антиоксиданти под формата на зрителни пигменти. Това важи и за всеки, усетил влошаване на зрението и характерните за катаракта симптоми.

Катаракта – същност на заболяването

Катарактата далеч не трябва да се разглежда като безобиден очен дефект. Това е сериозно зрително заболяване, при което е налице помътняване на очната леща. Това е частта от окото, през която преминава светлината, за да се фокусира образа на наблюдавания обект правилно върху ретината. При помътняване на лещата на окото възприеманият образ става неясен и се влошава централното зрение. Макар и бавно, катарактата прогресира и зрението се влошава. Колкото по-скоро се започне лечение на катаракта, толкова по-лесно и успешно се постига качествена корекция и подобряване на зрението.

Катаракта – лечение

Напоследък все по-масово и успешно се прилага съвременният метод за справяне с катаракта – операция за подмяна на замъглената леща с изкуствена такава. Този метод за лазерна корекция на зрението дава много добри резултати, но сам по себе си не е достатъчен за пълна грижа за очите. В някои случаи след операция на катаракта се появяват проблеми като сухо око (сухота в очите). За да се избегнат тези нежелани последствия и за да се ускори подобряването на зрението се препоръчва приемът на антиоксиданти.

Зрителни пигменти с антиоксидантно действие – алтернативните витамини за очи

Наред с наложените напоследък витамини за очи, които поддържат зрението, не бива да се пренебрегва и нуждата от прием на незаменимите зрителни пигменти със силно антиоксидантно действие – лутеин, зеаксантин и астаксантин. Те са задължителни за успешното лечение на катаракта.

У нас се предлага комбиниран природен продукт, който може да ви достави оптимални дози от тях с прием на само една капсула дневно. Този продукт е Околут Комби/Ocolut® Combi. Той се ползва с доверието на много офталмолози, които го предписват за успешно справяне с катаракта, синдром на компютърно око, влошено нощно зрение (нощна слепота), съдова патология, засягаща кръвоснабдяването на окото и др.

Ybilei_20-god_Borola_3

Save

borola

0 коментара

7

Коментари

avatar