катаракта очи

Катаракта е прогресиращо очно заболяване, което ако не се лекува, може да доведе до необратимо влошаване на здравето на нашите очи. Повече за очното заболяване, начините за лечение и подкрепа на очното здраве ще научите в текущата публикация.

Катаракта – същност на очното заболяване

В световен мащаб катаракта, или „перде на окото“, е основната причина за влошаване и загуба на зрението при възрастните хора. При това сериозно очно заболяване е налице помътняване на очната леща. Това е частта от окото, през която преминава светлината, за да се фокусира образът на наблюдавания обект правилно върху ретината. След помътняване на лещата на окото възприеманият образ става неясен и се влошава централното зрение.

Най-застрашени от катаракта са хората над 60-годишна възраст и изложените на определени рискови фактори. Сред тях са тютюнопушене, нездравословно хранене, диабет, оксидативен стрес, продължителна работа на компютър, на открито под слънчевите лъчи, в замърсена среда и др.

Макар и бавно, катарактата прогресира и зрението се влошава. Колкото по-скоро се приложат мерки за овладяване на заболяването, толкова по-лесно и успешно се постига качествена корекция и подобряване на зрението.

Основен метод за лечение на катаракта

В наши дни успешно се прилага методът факоемулсификация за оперативно лечение на катаракта. Инвазивната процедура включва подмяна на замъглената леща на окото с изкуствена такава. Този метод дава много добри резултати, но сам по себе си не е достатъчен за осигуряване на пълна грижа за очите. В някои случаи след операция на катаракта се появяват проблеми като синдром на сухото око (сухота в очите). За да се избегнат тези нежелани последствия и за да се ускори възстановяването на очите и зрението, офталмолозите препоръчват прием на очни пигменти и антиоксиданти. С особена сила този съвет важи и за хората от рисковите групи и за всеки, усетил влошаване на зрението и характерните за катаракта симптоми.

Натурална терапия с пигменти и антиоксиданти за здрави очи и добро зрение след операция на катаракта

Според специалистите, най-висок положителен резултат при подобряване на зрението и очното здраве след операция на катаракта отчита поддържащата терапия с природни офталмопротектори. Сред продуктите, на които офталмолозите и пациентите гласуват най-голямо доверие, се отличава Околут Комби/Ocolut® Combi.

Околут Комби съдържа рационална комбинация от пигменти и антиоксиданти за очи с висока чистота и качество. Приемът му осигурява на очите два незаменими очни пигмента (лутеин и зеаксантин) и два мощни антиоксиданта (астаксантин и проантоцианидин). Чрез балансираното им съчетание се постига оптимална пигментна и съдова защита за очите.

Редовен прием на продукта се препоръчва за профилактика при висок риск от катаракта, при вече развито заболяване или след операция. Поради напълно естествения произход на активните съставки, Околут Комби няма противопоказания при продължителна употреба.

borola