за усилване на зрението

Ако търсите естествени начини за усилване на зрението, то следващите редове със сигурност ще ви заинтригуват. Запознайте се с нашите съвети за орлов поглед.

За усилване на зрението – спортувайте

Практикуването на спорт, съобразен с възрастта и физическото състояние, помага много за доброто зрение. Редовните тренировки допринасят за:

  • регулиране на кръвното налягане и с това намаляват риска от развитие на глаукома и поява на проблеми с ретината
  • намаляване на високия холестерол и предотвратяване на редица сърдечно-съдови нарушения – така спомагат за доброто кръвоснабдяване на очите и понижават опасността от очни проблеми като оток на макулата, опасно състояние, което сериозно може да засегне зрението, особено централното

Хранете се балансирано и здравословно – една от важните препоръки за усилване на зрението

Силата на зрението и здравето на очите са в пряка връзка с храненето. За да се радвате на острия поглед на хищна птица и за да имате здрави очи, е нужно да внесете известни промени в хранителните си навици. Препоръчително е да избягвате или да сведете до минимум приема на сол и наситени мазнини – едни от основните врагове на зрението. За сметка на тях наблегнете на източниците на:

  • витамин А – поддържа нормалното зрение
  • витамин С – предпазва очните клетки от негативното въздействие на свободните радикали
  • витамин Е – подобно на витамин С противодейства на свободните радикали
  • ненаситени омега-3 мастни киселини – поддържат зрението и антиоксидантната клетъчна защита
  • лутеин и зеаксантин – два от най-полезните очни пигмента, които имат силно изразен антиоксидантен ефект и предпазват очите от опасните UV лъчи

Откажете алкохола и тютюна

Злоупотребата с алкохол забавя зрителните реакции, води до намаляване на периферното зрение и нарушена контрастна чувствителност. Тютюнопушенето, пък е отговорно за проблеми с ретината. Ето защо, ако искате да запазите доброто си зрение, трябва своевременно да изкорените вредните привички.

За добро зрение е важна хидратацията

Хидратацията също има отношение към зрението. За да поддържате вътреочните мембрани еластични и да се радвате на още по-добро зрение, доставяйте на тялото достатъчно течности, за предпочитане вода.

Изцяло природен продукт с доказан ефект за усилване на зрението

Водещи офталмолози у нас препоръчват мощния офталмопротектор Околут Комби/Ocolut® Combi като средство на първи избор за подобряване на зрението при възрастни. Това е продукт, вдъхновен от природата, с доказан състав и качество. Всяка капсула съдържа рационална комбинация от най-добрите очни пигменти (лутеин, зеаксантин) и антиоксиданти (проантоцианидин, астаксантин). Съставките гарантират комплексното действие на продукта при доказана ефективност и безопасност. Приеман редовно, офталмопротекторът:

  • подобрява функцията на фоторецепторните клетки, а оттам и зрителната острота
  • забавя стареенето на очните клетки
  • предпазва и възстановява съдовете на ретината
  • усилва кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Подходящ е за продължителен прием.

borola