какво уврежда зрението

Чудите се какво уврежда зрението? Вижте следващите редове, за да се осведомите по-добре!

Ултравиолетовата радиация

Ултравиолетовото лъчение вреди не само на косата и кожата, но и на очите и зрението. Незащитеното излагане на UV лъчи за продължителен период от време може да причини редица очни проблеми и заболявания. Като се започне с възпаление и се стигне до катаракта (перде на окото) и макулна дегенерация. Ето защо е толкова важно да се осигури 100% защита от ултравиолетовите лъчи през цялата година. Начинът това да се случи е, като се носят висококачествени слънчеви очила с висока степен на защита.

Тютюнопушенето – един от възможните отговори на въпроса какво уврежда зрението

Пушенето влияе негативно на зрението и може да доведе дори до слепота. Според Кралския национален институт на незрящите хора (RINB) във Великобритания пушачите са изложени на 2 пъти по-висок риск от загуба на зрението от непушачите. Като причина за това експертите посочват съдържащите се в тютюневия дим тежки метали, които увреждат очните клетки. С оглед на това призивът им е вредният навик да се изкорени своевременно.

Непълноценното хранене

Изследвания доказват, че небалансираната диета е ключов фактор в появата и развитието на сериозни очни заболявания, някои от които водят до слепота. Учените са категорични, че лошото хранене е предпоставка за дефицит на хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на очите. Именно поради това е важно храната да е питателна.

Стресът – ето също какво уврежда зрението

Има данни, че високите нива на стрес и тревожност са пряко свързани с появата на очни и зрителни проблеми. Неслучайно специалистите припомнят, че ограничаването на стресовите ситуации е важна крачка към запазване на доброто зрение и очното здраве.

Някои лекарства

Определени медикаменти биха могли да повлияят негативно здравето на очите и да се отразят зле на зрението. Предвид това самолечението трябва да се избягва.

Вече знаете какво уврежда зрението. Време е да научите и как да запазите зрителната острота до дълбока старост

Видни наши офталмолози препоръчват Околут Комби/Ocolut® Combi за здрави очи и добро зрение. Това е мощен офталмопротектор с изцяло природен състав, който се грижи за очното здраве. Формулата е съчетание от всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи:

  • лутеин 10 mg
  • зеаксантин 750 μg
  • астаксантин 2 mg
  • проантоцианидин 50 mg

Съставките са комбинирани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Редовният прием предпазва от най-често срещаните очни заболявания и рефракторни нарушения.

Продуктът се прилага успешно при хора с висок риск от офталмологични проблеми – пушачи, над 40-годишни, хипертоници и т.н. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има добра поносимост дори при продължителна употреба. Подходящ за вегани и вегетарианци.

borola