конюнктивит коронавирус

Възпалението на конюнктивата (конюнктивит) може да е ранен признак на коронавирус инфекция. Това предупреждават от американската академия по офталмология. Прочетете повече по темата в следващите редове.

Експерти: Конюнктивит може да подсказва за инфекция с коронавирус (COVID-19)

От американската академия по офталмология за пръв път съобщават, че конюнктивитът може да издава коронавирус инфекция на 10 март тази година. По думите на експертите възпаление на конюнктивата имат между 1 и 3% от хората с COVID-19. Те се опасяват, че има голяма вероятност офталмолозите да се заразят с опасния вирус чрез сълзи или секрети на пациенти с конюнктивит.

На 18-и март от Академията информират, че в няколко доклада е посочено, че е възможно конюнктивитът да е признак на инфекция с коронавирус. „Това увеличава вероятността офталмолозите да са сред здравните специалисти, които имат непосредствен досег с потенциално заразени с COVID-19 пациенти“, предупреждават експертите.

Информацията идва в много неподходящ момент. Милиони американци вече показват симптоми на конюнктивит. На лекарите се пада тежката задача да определят причината за възпалението – дали то е предизвикано от алерген, бактерия или от наличие на опасния вирус в организма.

Симптомите на конюнктивит, предизвикан от коронавирус, са по-тежки отколкото тези на обичайния вирусен конюнктивит

От WebMD, един от най-популярните сайтове за здравеопазване в света, казват, че симптомите на конюнктивит, предизвикан от коронавирус, са по-силно изразени от обичайните симптоми на вирусeн конюнктивит. Най-често включват отделяне на слузести секрети от очите, сълзене, подуване под ушите или челюстта. В болшинството от случаите пациентите проявяват симптоми на респираторна инфекция или настинка. За сравнение, страдащите от бактериален конюнктивит имат лепкави очни секрети и сърбеж в очите. При хората с алергичен конюнктивит се наблюдава зачервяване на очите, силен сърбеж и сълзене.

След като представихме становището на учените, че възпалението на конюнктивата (конюктивит) може да е ранен признак на коронавирус, ще разкрием как да гарантирате сигурна защита на очите в условия на пандемия от COVID-19

Осигурете максимална защита на очите в настоящия момент, като се доверите на Околут Комби/Ocolut® Combi. Това е мощен природен офталмопротектор, който съдържа всички необходими пигменти и антиоксиданти за очи. Приемът на Околут Комби доставя на органите на зрението високо количество от доказаните протектори на зрението лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките се допълват взаимно и усилват ефекта си. В резултат на синергизма значително се намалява рискът от поява на очни проблеми.

Околут Комби е напълно безвреден и има отлична поносимост. Не губете време и сами се убедете в полезите му. Поръчайте го още сега от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola