Последни публикации

Blog

Решение на най-честите проблеми с очите в млада възраст

Решение на най-честите проблеми с очите в млада възраст

Всички знаем, че с напредване на възрастта зрението ни постепенно отслабва и появата на проблеми с очите зачестява. Най-честите зрителни нарушения при възрастните хора обикновено се обобщават с термина пресбиопия.

Проблемите с очите обаче далеч не са характерни само за възрастните хора. Дори в млада възраст много хора се оплакват от периодични проблеми с очите и провокирани от тях зрителни нарушения. Именно тях ще разгледаме в тази статия и ще предложим качествени природни продукти за комплексна грижа за очите и зрението и превенция на проблемите със зрителния анализатор.

Най-честите проблеми с очите при млади хора

Статистически младите и активни хора са най-застрашени от следните очни проблеми:

  • Периодично трептене на окото. Неволевото потрепване на едното око е изключително чест проблем при младите хора, защото именно те са изложени на най-силните рискови фактори за поява на оплакването. Това са стресът, прекомерната употреба на кофеинови напитки, но най-вече – умората на очите. Постоянното напрягане на очите е основна причина за периодичното им потрепване.
  • Чест сърбеж в очите. Оплакването най-често е провокирано от алергична реакция. Причини за този чест проблем с очите обаче може да бъдат и състояния като хронична сухота в очите, продължителна работа с компютър и др.
  • Поява на примигващи светлинки в зрителното поле. Това е нормална реакция на окото в случаи на редовно претоварване на зрението. Много често обаче може да е и симптом на по-сериозно зрително заболяване като диабетна ретинопатия, отлепване на ретината и др.
  • Замъглено зрение. И тук умората и сухотата в очите са основни причини за поява на това зрително нарушение. Обикновено то е само временно, но е добре да се счита като сигнал за нуждата от по-сериозни грижи за очите.

Комплексна грижа за очите и зрението при очни проблеми

Офталмопротективните продукти от фамилия Околут осигуряват комплексна и изцяло природна грижа за подобряване и поддържане на зрението във всяка възраст.

Продукти Околут осигуряват както превантивна, така и активна помощ за справяне с най-честите проблеми с очите. Позитивният ефект се дължи на високото съдържание на най-важните пигменти и антиоксиданти за очи, включени в състава на тези продукти.

Отделните продукти от серия Околут осигуряват оптимални количества лутеин, зеаксантин, астаксантин и мощният антиоксидант проантоцианидин. Приемът им е подходящ както за превенция на проблемите с очите при хора от рискови за появата им групи, така и за допълване лечението на по-сериозните очни заболявания.

borola

0 коментара

5
Зареждане на Facebook коментари ...

Напишете коментар