зачервени очи басейн

Често след плуване в басейн много хора се сблъскват с проблема зачервени очи. Кои са причините за внезапната поява на това оплакване, как да се профилактира то и кой е естественият начин за справяне с него? Отговорите на тези въпроси ще откриете в настоящата статия!

Причини за проблема „зачервени очи“ след посещение на басейн

Основната причина за зачервяване на очите след плуване в басейн се крие в отмиването на слъзния филм, който обезпечава доброто зрение като покрива повърхността на окото и я поддържа добре овлажнена и чиста. Съприкосновението с водата намалява вискозитета на слъзната течност. В резултат тя се отмива или изпарява много бързо и повърхността на окото се зачервява и пресушава. Нерядко се появяват парене и сърбеж, които носят допълнителен дискомфорт.

Химикалите, с които се дезинфектира водата в басейните, създават допълнителни рискове за окото. От една страна, те ускоряват пресушаването на слъзната течност. От друга – допълнително дразнят очната повърхност. Така повишават риска от инфектиране и възпаление на роговицата и поява на други проблеми с очите.

Общи насоки за профилактика на зачервени очи при плуване в басейн

Хората, които не искат да не допускат очно зачервяване при плуване в басейн, трябва да пазят очите от директен контакт с водата чрез носене на плувни очила. За още по-сигурна защита е необходимо органите на зрението да се измиват обилно с чиста вода след излизане от басейна.

Изцяло природно средство за справяне със зачервени очи след плуване в басейн

Ако профилактиката се окаже неефективна и зачервяването в очите след плуване в басейн е факт, може да се разчита на Околут Комби/Ocolut® Combi, за да се преодолее проблемът. Благодарение на незаменимите антиоксиданти и пигменти за очи в състава си този мощен офталмопротектор съдейства за премахване на очното зачервяване, паренето, сърбежа и сухота. Всяка капсула на Околут Комби доставя на органите на зрението оптимално количество лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg), проантоцианидин (50 mg). Съставките са съчетани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите. Освен че се справят със зачервяването в очите, те се грижат за очното здраве, като:

  • възстановяват плътността на макулния пигмент
  • усилват зрителната острота
  • забавят стареенето на очните клетки
  • предпазват и възстановяват съдовете на ретината
  • подобрява кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор
  • намаляват пропускливостта на капилярите и перивенозната тъкан

Околут Комби е не само ефективен, но и напълно безопасен

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Идеално решение е за вегани и вегетарианци, тъй като се предлага в иновативни 100% растителни капсули (VGcaps).

borola