проблеми със зрението при учениците

Експерти от Колежа за оптометрия и оптика в Испания заявяват, че проблеми със зрението при учениците засягат една четвърт от децата в училищна възраст. От какви зрителни нарушения страдат най-често малчуганите? Какво води до появата им, кои симптоми ги издават и как по естествен начин да се спре прогресията им?

Основни проблеми със зрението при учениците

Анализирайки данните от проведени профилактични очни прегледи на деца в училище, експертите установяват, че най-разпространените проблеми със зрението сред малките пациенти са:

Фактори за възникване на проблеми със зрението при децата в училищна възраст

Специалистите са единодушни, че нарастващият брой деца, които имат проблеми със зрението, се дължи основно на високотехнологичния начин на живот. „Прекомерното застояване пред телевизора и компютъра, и непрестанното взиране в дисплея на смартфона са в основата на влошеното зрение при учениците“.

Експертите алармират, че проблемите със зрението при децата са предпоставка за изоставане в училище и влошаване на успеха. Те са единодушни, че малчуганите с увредено зрение се представят лошо в училище. Това се дължи на затруднения с четенето и преписването от дъската. Ето защо приканват родителите да следят дали наследниците им не проявяват симптоми за проблеми със зрението.

Издайнически сигнали за проблеми със зрението при децата в училище

  • бърчат чело, твърде често мигат с очи и накланят глава на една страна, когато гледат телевизия или четат
  • търкат клепачи
  • страдат от главоболие
  • лесно се препъват и падат
  • въртят си окото/очите
  • допускат много грешки при преписване от дъската
  • срещат затруднение при четене и разбиране на прочетеното
  • изпитват дискомфорт от светлина (фотофобия)
  • гледат телевизия и четат от много близко разстояние
  • избягват да извършват дейности, които изискват добро зрение наблизо (писане, четене) и надалеч (спортни игри)

Естествено решение срещу проблеми със зрението при учениците

Броят на децата в училищна възраст у нас, които имат проблеми със зрението, е съизмерим с този на засегнатите испански ученици. Ето защо видни български офталмолози препоръчват на родителите да осигурят на своите наследници Околут/Ocolut®. Приемът му гарантира отлично очно здраве през цялата учебна година. Този 100% натурален и изпитан офталмологичен продукт е специално създаден за мъниците. Профилактичният му и лечебен ефект на най-често срещаните очни заболявания при децата се дължи на комбинация от очните пигменти лутеин и зеаксантин. Прецизно дозирани и пречистени до съвършенство, те се натрупват избирателно в макулата. Действат като „храна за окото“ и вътреочен филтър.

Научно доказано е, че редовният и продължителен прием на Околут осигурява пълна грижа за очите и зрението на децата. Дозира се по 1 растителна капсула дневно. Поради естествения произход на съставките има отлична поносимост и е безвреден при дългосрочен прием. Не съдържа консерванти и изкуствени овкусители.

borola