очите на детето

Електронната форма на обучение повдигна важен въпрос сред родителите – „Как да пазим очите на детето при продължителна работа с компютър?”. За да бъдем полезни, днес ще дадем препоръки за защита на зрението на учениците, които се обучават дистанционно.

Предпазване на очите на детето от синята светлина

Първата стъпка е защита на детските очи от синята светлина, която се излъчва от дигиталните устройства. Тя има увреждащо очите действие, като причинява сухота и умора. Продължителното излагане на нея може да доведе до развитие на синдром на компютърното око или смущения в зрението. За да предпазят очите на детето си, родителите е добре да го заведат на преглед при офталмолог. Специалистът ще предпише на ученика защитни очила с филтър за синя светлина, които да се носят при работа с компютър или друго електронно устройство.

Осигуряване на редовни почивки за очите

Най-добрият начин за предпазване на очите от пренатоварване е следването на правилото „20-20-20”. На всеки 20 минути се прави кратка почивка, като се измества зрението от компютърния екран към обект на далечина от 20 фута (6 метра), за 20 секунди. Тази техника облекчава мускулите на очите, като предпазва от дигитална умора. По време на почивките при електронно обучение е нужно детето да стане от компютърния стол и да се раздвижи. През това време е добре да не използва друго електронно устройство.

Добра стойка на тялото

Родители, обръщайте внимание каква стойка заема детето, докато учи на компютъра. Продължителното стоене в неправилна позиция предизвиква бърза умора в очите и напрежение в тялото. Нека столът на детето му позволява да стои с изправен гръб и с ходила, стъпили на пода. Мониторът на компютъра е нужно да бъде на нивото на очите и на ръка разстояние.

Време без дигитални устройства

С дистанционното обучение нарастват часовете, които учениците прекарват в използване на електронни устройства. В тази връзка, за да запазят очите на децата здрави, родителите е добре да намалят времето на малчуганите за игри на компютъра. Удачно е след онлайн класовете да ги ангажират с други дейности и игри, които не включват използване на дигитални устройства.

Природна подкрепа за очите на детето

Ежедневното, продължително използване на електронни устройства повишава опасността от зрителни смущения при децата. Това подчертава нуждата от активна подкрепа на детското зрение. Пълна грижа за очите на най-малките осигурява природният офталмопротектор Околут/Ocolut®. Продуктът представлява специално разработена за нуждите на детските очи комбинация от незаменимите очни пигменти лутеин и зеаксантин. Те действат синергично за създаване на вътреочен филтър, който да предпазва очите от увреждащата синя светлина. Обезвреждат свободните радикали в макулата и ретината, подпомагат зрението и защитават детските очи от смущения и заболявания.

Продуктът съдържа пречистени активни вещества с природен произход и високо качество. Има икономичен и лесен прием – по 1 капсула на ден, след хранене. Не проявява странични ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola