очите на децата

Очите на децата се нуждаят от мощна, но нежна защита и грижа. Как можете да им ги осигурите? Вижте нашите препоръки за предпазване на детските очи от увреждане и поддържане на добро зрение!

Защита от нараняване като най-важна стратегия за здравето на очите на децата

На първо място родителите трябва да се постараят да предпазят очите на малчуганите от нараняване. Това може да стане чрез носене на очила за плуване или специални защитни очила при определени спортове и други активности. На децата трябва редовно да се напомня да внимават да не наранят своите и очите на приятелчетата си при игра. На по-малките не бива да се дават твърди играчки или такива с остри или изхвърчащи елементи.

НЕ на постоянното триене на очите

Много деца придобиват навик на трият очите си. По този начин обаче, без да осъзнават малчуганите могат да замърсят очите си или да наранят крехките им капиляри. Освен вредна привичка, търкането на очите при децата може да подсказва за инфекция или проблеми със зрението. Ако непрестанното триене е съпроводено от зачервяване, сълзене или симптоми на влошено зрение, като свиване на очите, често мигане или бърза умора, посетете офталмолог.

Намаляване на дигиталното време

Децата обичат да гледат детски филми и да играят видео игри. Но тези разлекателни занимания крият опасности за детските очи. Малчуганите могат да прекарат часове пред екрана на електронното устройство. През това време очите им непрекъснато се фокусират в една определена точка. Това може да причини влошаване на зрението и поява на проблеми още в ранна възраст. За да ги защитите, намалете времето за дигитални забавления. Осигурете дистанция между очите им и монитора на компютъра, смартфона или телевизора. По време на дигиталното обучение е добре учениците да носят очила за компютър и да правят чести почивки на очите – на всеки 20 минути.

Здравословно хранене

Полезната, балансирана диета е неизменна част от поддържането на здравето и развитието на детските очи. За това включете в менюто на детето си повече зеленолистни зеленчуци и храни, богати на желязо – те засилват остротата на зрението. Плодовете и зеленчуците, обагрени в жълто съдържат бета-каротин – пигмент, необходим за развитието на очите.

Осигуряване на пълна природна грижа за очите на децата

За да бъдат очите на децата здрави, а зрението им да се развива нормално, те се нуждаят от специфични очни пигменти и антиоксиданти. Най-важните естествени вещества за здравето на детските очи се откриват на едно място – в природния продукт Околут/Ocolut®. Той е мощен офталмопротектор, осигуряващ пълна грижа за очите на малчуганите. Съдържа два незаменими компонента за добро зрение – лутеин и зеаксантин, в подходящи за детските очи дневни количества. Те се натрупват в макулата и действат като очни филтри. Пазят очите от слънчевата и изкуствената светлина, и обезвреждат натрупаните свободни радикали, които причиняват очни увреждания. Подпомагат правилното развитие на очите и зрението. Осигуряват профилактика и допълващо лечение на заболявания на очите при децата.

Продуктът съдържа единствено пречистени, стандартизирани и високоефективни очни пигменти без изкуствени овкусители и консерванти. Има висок профил на безопасност, който позволява продължителен прием без нежелани реакции.

borola