очни увреждания

В наши дни главоломно нараства опасността от очни увреждания. Това се дължи не само на навлизането на модерните технологии, а и на редица други фактори. В следващите редове ще научите кои хора са най-застрашени от очни проблеми и как да се предпазят.

Кои хора са сред най-застрашените от очни увреждания?

Диабетиците

Диабетната ретинопатия е сред най-тежките усложнения на диабета. Очното заболяване се дължи на неовладяни високи нива на глюкоза в кръвта за продължителен период от време. С времето то прогресира, като може да доведе до необратими последствия за зрението. Други очни и зрителни проблеми, с които диабетиците могат да се сблъскат са кръвоизливи и отоци на ретината, неоваскуларизация, катаракта и глаукома.

Пушачите

Тютюнопушенето е сред навиците, които вредят на множество органи. Едни от тях са очите ни. Специалистите са на мнение, че употребата на цигари вреди на очите на клетъчно ниво. В тютюневия дим се съдържат редица токсични вещества, отговорни за развитието на макулна дегенерация, катаракта и други очни увреждания. Пушачите могат да изпитат и честа сухота и парене в очите, както и да развият конюнктивит.

Хората с фамилна обремененост

Някои очни заболявания се унаследяват. Съответно хората, които са генетично предразположени към развитие на дадено очно заболяване са в по-висок риск. Опасността се увеличава, ако към наследствената обремененост се добави и някои друг рисков фактор като неконтролиран диабет или злоупотреба с тютюнопушене и алкохол. Към наследствените очни заболявания спадат вродена катаракта, вродена глаукома, дегенерация на макулата, пигментен ретинит, атрофия на зрителния нерв.

Възрастните хора

С напредване на възрастта очите стареят. Появяват се очни проблеми, които често затрудняват зрението, а някои водят до временната му загуба. Сред най-често срещаните очни увреждания при възрастните хора са глаукома, старческо перде, възрастово обусловена макулна дегенерация, увреждания на ретината, пресбиопия.

Хората, прекарващи продължително време пред компютъра

Технологиите са съвременният бич за зрението. Множеството часове прекарани преди мониторите на електронните устройства се изразяват в сухота, зачервяване, парене, умора и замъглено зрение. Синдромът на компютърното око е реален проблем, грозящ да се превърне в основно очно смущение в бъдеще.

Природна помощ за овладяване и превенция на очни увреждания

Ако попадате в някоя от рисковите групи или просто искате да подкрепите очното си здраве, се обърнете към продуктите от фамилия Околут. Това са изцяло природни продукти, съдържащи мощни комбинации от очни пигменти и антиоксиданти за максимална протекция на очите и доброто зрение.

Околут Комби/Ocolut® Combi е природно средство, предназначено за хора във висок риск от очни увреждания. Препоръчва се за прием при късогледство, затруднено нощно виждане, сухота и умора в очите.

Околут Дуо/Ocolut® Duo е специално насочен към профилактика и поддържащо лечение на възрастово обусловена макулна дегенерация и пигментен ретинит.

Всички продукти Околут са създадени на базата на естествени висококачествени съставки без опасност за здравето.

borola