синдром на компютърно зрение

Защо се стига до синдром на компютърно зрение? Дали наистина причината е вредното компютърно излъчване? Важното е да успеем да се предпазим и възстановим при подобен проблем.

Синдром на компютърно зрение – коя е причината?

При често прекарване на време пред компютъра се появява зачервяване, сухота, парене и умора на очите, замъглено зрение. Характерните симптоми за синдром на компютърно зрение имат около 50-90% от компютърните потребители. Разбирането за истинските причини за синдром на компютърно зрение е един от начините да се справим с проблема.

Проведени изследвания показват, че нивото на електромагнитно излъчване дори на 10 см разстояние не превишава допустимите норми. Причината за развитие на синдром на компютърното зрение се явява не излъчването на монитора, а особеностите на зрението при работа с компютър.

Нашият зрителен орган не е пригоден за приемане на информация от екрана на компютъра. Екранът свети, изображението е нискоконтрастно и се състои от отделни точки – пиксели, които освен това трептят. Тези особености заедно с изключително ярко осветление и компютърните бликове създават огромна тежест за органа на зрението. Тази усилена работа бързо води до умора на очите, нарушение на акомодацията и конвергенцията, на бинокулярното зрение (нарушение способността на двете очи да възприемат изображението като единен ясен образ). Появява се главоболие, замъглено зрение, двойно виждане.

Природни протектори срещу синдром на компютърно зрение

Околут Комби/Ocolut® Combi е доказано мощен офталмопротектор, който осигурява всички пигменти и антиоксиданти за очи, необходими за нормалната зрителна функция. Притежава изразена защитна и възстановителна ефективност при синдром на компютърно зрение.

Продуктите от Фамилия Околут осигуряват пълна грижа за очите и зрението. Те са високостандартизирани природни средства с доказано безвредно действие. Имат огромно предимство с чистотата и ефективността на своята технологична форма – VGcaps (растителни капсули). Те се усвояват цялостно от организма, не съдържат консерванти и оцветители и са подходящи за вегетарианци и вегани.

 

borola