при сухота в очите

Не са малко хората, които се чудят какво да правят при сухота в очите. Затова в настоящата статия ще посочим мерките, с чиято помощ неприятният очен проблем може да се преодолее.

Работещи стратегии при сухота в очите

Редовно правене на кратки почивки за очите

Зрителната преумора е една от основните причини за сухота в очите. Ето защо специалистите напомнят да се правят по 15 минути почивка на всеки 2 часа работа пред компютъра.

Носене на подходящи очила

Продължителното взиране в екрана на дигиталните устройства създава предпоставка за изсушаване на очната повърхност. Именно поради това е добре да се използват подходящи очила за гледане на телевизия и работа с компютър.

Масаж на очите

Лекият масаж също облекчава сухотата и дразненето в очите. Специалистите съветват засегнатите внимателно да притиснат горния клепач и да насочат поглед надолу. След това да нежно да притиснат долния клепач, докато гледат нагоре.

Поддържане на оптимален воден баланс в тялото – важна стъпка при сухота в очите

Приемът на повече течности е чудесен начин да се намали сухотата в очите. Препоръчително е да се пие предимно вода (около 1,5-2 л дневно).

Защита на очите и зрението от вредните UV лъчи

Ултравиолетовите лъчи са едни от основните „виновници“ за сухота в очите. Затова трябва да се носят подходящи слънчеви очила дори когато е облачно.

Витамини, омега-3 мастни киселини

Очите са изложени на голямо изпитание през зимата. От една страна, електроуредите за отопление изсушават очната повърхност. От друга – рязката смяна на температурата увеличава риска от запушване на слъзните канали. В допълнение може да се появи сърбеж, сълзене, парене и зачервяване на очите. За овладяване на неприятните симптоми помага приемът на витамини и омега-3 мастни киселини.

Изпитана природна комбинация при сухота в очите

Все повече офталмолози препоръчват на пациентите със сухота в очите, да приемат Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриОмега 1000+/TriOmega® 1000+.

Мощният офталмопротектор Околут Комби осигурява на очите всички необходими пигменти и антиоксиданти. Съчетавайки силата на лутеин, астаксантин, проантоцианидин и астаксантин, той осигурява пълна пигментна и съдова защита на очите. Освен че бори усещането за сухота в очите, предпазва от най-срещаните очни болести и рефракторни нарушения.

ТриОмега 1000+ е прекрасно допълнение към Околут Комби. Съдържа висока концентрация (1000 mg) биологично активна форма на омега-3 мастни киселини и витамин E. Съставките са с изразен противовъзпалителен ефект и нормализират слъзната секреция. В резултат на редовния и продължителен прием на продукта симптомите като парене и усещане за „пясък“ в окото остават в миналото.

Околут Комби и ТриОмега 1000+ са практически безвредни и имат отлична поносимост. Подходящи са за продължителен прием.

borola