Side Menu

Последни публикации

зрение

9 способа за по-добро зрение и здраве

Доброто зрение е важно за всички нас. Но за съжаление не всеки се грижи за него достатъчно. А понякога не е толкова трудно. Изисква се поне малко усилие!

Правила за по-добро зрение и здраве

Има много начини да се погрижим за своето здраве и съответно – зрение. Ето какво се изисква от нас, за да поддържаме добро зрение.

1. Контрастно изплакване на лицето

Студеното време може да повлияе негативно на нашето зрение. При излизане от топло на студено слъзният канал не реагира достатъчно добре и може да предизвика щипане и сълзене в очите. Това можем да избегнем, ако преди излизане приложим контрастно изплакване на лицето си – започваме от края на носа и неговата основа, после цялото лице. Така редуваме много топла със студена вода около 4 пъти, завършвайки с хладка, към студена вода.

2. Носене на слънчеви очила

Носенето на слънчеви очила предпазва от UV-лъчите очния рогов слой. Слънчевите очила с добра защита намаляват риска зрението и здравето ни ни да се влошат заради поява на заболявания като мигрена или катаракта.

3. Пълноценен сън и почивка

Пълноценният сън е абсолютно необходим за нас, тъй като помага много на нашето зрение. При преумора често може да получим дори замъглено зрение. Около 7-8 часа сън ще са достатъчни за очите ни да си отпочинат добре.

4. Премигваме достатъчно често

Можем да помогнем на нашето зрение много с това правило. Когато се взираме дълго, съсредоточени сме в нещо интересно, често забравяме да премигваме достатъчно. А това води до поява на „сухи очи“. Освен, че предизвиква сълзене, лютене, зачервяване в очите, може да се засегне и увреди конюнктивата (повърхностният слой на очната ябълка).

5. Внимателно ползване на капки за очи

Може да нарушим нашето зрение, ако не поставяме внимателно капки за очи. Или пък ги ползваме прекалено дълго, особено без консултация със специалист.

6. Установяване на нещата, които предизвикват алергична проява

Полезно ще е ако успеем да забележим какво дразни очите ни. Например някоя козметика, прах, дим, цветен прашец и др. Ако установим причината, можем по-лесно да се справим с проблема и да защитим нашето зрение.

7. Добро хранене за добро зрение

За поддържане на добро зрение могат да помогнат зелените и оранжевите зеленчуци. Добре е да избираме продукти, богати на омега-3 мастни киселини, витамини А, С и Е.

8. Достатъчен прием на вода

Счита се, че е нормално да се пият 2 литра вода на ден. Това правило помага да избегнем сухота на очите.

9. Прием на природни средства за пълна защита на зрението

Това правило може да окаже защита дори понякога да сме възпрепятствани да спазваме необходимия стил на живот за добро зрение и здраве. Невинаги успяваме да си набавим достатъчно полезни вещества за добро зрение от храната, да избегнем влиянието на свободните радикали, да сложим слънчевите си очила… Затова можем да разчитаме на природните средства от Фамилия Околут, които имат важни предимства като стандартизация, съдържание и доказана ефективност. Осигуряват пълна грижа за доброто зрение и здраве на възрастни и на деца. Употребата им е практически безвредна и без да предизвиква нежелани странични реакции.

borola

0 коментара

11

Коментари

avatar