какво е суспектна глаукома

Ако ви е любопитно какво е суспектна глаукома, то тогава продължавайте да четете. В следващите редове ще откриете повече информация за диагнозата.

Ето какво е суспектна глаукома

Суспектна глаукома не е заболяване, а състояние, което непосредствено предшества същинската глаукома – тежко очно заболяване, свързано с увреждане на зрителния нерв. Налице са всички предпоставки за нейната поява, но все още е възможно да се предприемат мерки за опазване на зрението.

А ето кога се поставя диагноза „суспектна глаукома“

Суспектна глаукома се диагностицира трудно, тъй като в повечето случаи няма изразена симптоматика. Диагнозата се поставя в случаите, когато:

Поставянето на диагноза суспектна глаукома е знак, че пациентът се намира в последната фаза преди появата на перманентните зрителни нарушения.

Рискови фактори за прогресия на суспектна глаукома

Рискът от прогресия на суспектна глаукома към глаукома е най-висок при:

  • хората над 50-годишна възраст
  • употребяващите определени лекарства, най-вече кортикостероиди
  • пациентите с придружаващи зрителни нарушения, например късогледство

Ако пациентът е рисков, появата на суспектна глаукома означава само едно – необходими са спешни мерки за опазване на зрението.

След като разбрахте какво е суспектна глаукома, вижте кой е надеждният начин за овладяване на това състояние

Нормализирането на вътреочното налягане е от ключово значение за овладяване на суспектна глаукома и спиране на нейната прогресия. За целта може да се разчита на комбинирания прием на Околут Комби/Ocolut® Combi и ТриОмега1000+/TriOmega® 1000+. И двата продукта са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Подходящи са за дълговременна употреба.

Околут Комби е първият природен продукт у нас, който съдържа всички необходими очни пигменти и антиоксиданти. Всяка растителна капсула на този мощен офталмопротектор осигурява на очите лутеин (10 mg), зеаксантин (750 μg), астаксантин (2 mg) и проантоцианидин (50 mg). Съставките са съчетани така че да осигуряват пълна пигментна и съдова защита на очите.

ТриОмега 1000+ перфектно допълва действието на Околут Комби

Този научно разработен продукт съдържа висока концентрация (1000 mg) биологично активна форма на омега-3 мастни киселини и токоферол (витамин E) – 10 mg. Активните вещества спомагат за понижаване на вътреочното налягане.

Едновременният прием на Околут Комби и ТриОмега 1000+ осигурява на окото всички необходими пигменти, антиоксиданти и омега-3 мастни киселини. Това е предпоставка за поддържане на нормално очно налягане и защита на очния нерв – ключови фактори за справяне със суспектна глаукома. За постигане на оптимални резултати от лечението е желателно то да се провежда под лекарски контрол.

borola