грижа за ретината

Интензивната метаболитна активност, водеща до образуване на свободни радикали, налага вземане на мерки за ефективна грижа за ретината. Периферната част на зрителния ни анализатор се нуждае от антиоксидантна защита за неутрализиране на негативното влияние на увреждащите очите радикали. От какво се нуждаят зрителните ни органи, как да защитим очното си здраве и да си осигурим добро зрение? На всички тези въпроси ще отговорим в редовете по-долу.

Процеси в ретината, които водят до нейното увреждане

За поддържане на зрението е необходимо постоянно образуване на нови ретинални клетки за подмяна на старите и увредени такива. За тази цел е нужно добро и постоянно кръвоснабдяване на зрителния анализатор и доставяне на кислород до ретината. В нея протичат многобройни процеси, свързани със защита от увреждащото действие на светлината и завършващи с образуване на голямо количество свободни радикали. Всичко това налага постоянна нужда от антиоксидантна защита, осигуряване здравината на ретиналните кръвоносни съдове и поддържане на нужното количество очни пигменти.

За неутрализиране на постоянно образуващите се свободни радикали и предпазване на клетките от окислително увреждане са необходими антиоксиданти. Важните очните пигменти и антиоксиданти не се синтезират самостоятелно в организма. Това налага набавянето им отвън – чрез храната или прием на офталмопротективен продукт. Прилагането на тези мерки важи с особена сила при хората, попадащи в рисковите групи. Сред тях са диабетиците, хипертониците, хората с висок холестерол, пушачите и хората с наследствена предразположеност към очни увреждания.

Грижа за ретината и зрението чрез пълна комбинация от пигменти и антиоксиданти за очи

Приемът на офталмопротективния продукт Околут Комби/Ocolut® Combi дава възможност да се постигне цялостна пигментна и съдова защита за очите.

В състава му са включени всички необходими очни пигменти и антиоксиданти – лутеин, зеаксантин, астаксантин и проантоцианидин. Антиоксидантът астаксантин преминава кръвно-ретиналната и кръвно-мозъчната бариера и се бори с увреждащото действие на свободните радикали. Проантоцианидин подобрява устойчивостта на кръвоносните съдове на ретината, заздравявайки колагена и еластина в стените им. Има изразено противовъзпалително и противооточно действие.

Тези две активни съставки подсигуряват антиоксидантната и съдовата протекция на очите. В комбинация с естествените очни пигменти зеаксантин и лутеин, Околут Комби се превръща в най-препоръчвания от офталмолозите очен протектор у нас. Ефектите му са насочени към подобряване на кръвоснабдяването в зоната на зрителния анализатор, забавяне на стареенето на очите и подобряване остротата на зрението.

Продуктът е особено подходящ за прием от хора във висок риск от очни увреждания. Естественият произход на съставките позволява Околут Комби да се приема продължително време без риск от странични ефекти.

borola