Side Menu

Последни публикации

ретината се нуждае от сериозни и постоянни грижи

Интензивността на процесите в ретината е съпоставима само с тази в сърцето, затова ретината се нуждае от сериозни и постоянни грижи

Метаболитната активност в ретината е изключително интензивна. За поддържане на зрението е необходимо постоянно образуване на нови ретинални клетки за подмяна на старите и увредени такива. Необходимо е постоянно добро кръвоснабдяване, доставяне на кислород и протичане на многобройни процеси, свързани със защитата от увреждащото действие на светлината и завършващи с образуването на голямо количество свободни радикали. Всичко това налага постоянна нужда от антиоксидантна защита, осигуряване здравината на ретиналните кръвоносни съдове и поддържане на нужното количество очни пигменти. За обезпечаването на тези нужди не са достатъчни само естествено протичащите в тялото метаболитни и секреторни процеси.

За неутрализирането на постоянно образуващите се свободни радикали е неоходимо постъпването отвън на антиоксидантни вещества – предимно с храната. Очните пигменти от своя страна не се синтезират самостоятелно в организма, поради което те също трябва да се набавят с храната. За укрепването на кръвоносните съдове, и в частност на съдовата система на ретината, отново са необходими грижи, особено при хора с диабет, висок холестерол и други състояния, предразполагащи към атеросклероза и съдови увреждания.

Как може да се обезпечат всички тези нужди, при това с помощта на изцяло природни съставки?

Създаването на новия офталмопротективен продукт Околут Комби дава възможност да се постигне цялостна зрителна защита с приема на само един, при това природен продукт. В състава на Околут Комби е включен силният антиоксидант астаксантин. Той има изключително мощно действие за неутрализиране на свободните радикали и предпазване от вредното им действие. Освен него в състава на Околут Комби присъства проантоцианидин, който обезврежда мастно- и водноразтворимите свободни радкали подобрява устойчивостта на кръвоносните съдове, заздравявайки колагена и еластина в стените им.

Тези две активни съставки подсигуряват антиоксидантната и съдовата протекция на зрителния анализатор, а финално допълнение към изключителната ефективност на Околут Комби прибавят включените в състава му естествени очни пигменти зеаксантин и лутеин. С този за момента уникален състав Околут Комби се превръща в мощен офталмопротективен продукт, особено подходящ за прием от хора, застрашени от зрителни увреждания, провокирани от захарен диабет, високо кръвно налягане, пушене или естествени възрастови изменения в организма.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar