Side Menu

Последни публикации

Как да разпознаете по-сериозните симптоми на очно заболяване

Как да разпознаете по-сериозните симптоми на очно заболяване и как да реагирате при появата им

Най-често срещаните заболявания на очите се проявяват с типични и характерни симптоми, по силата на изявата на които може да се съди за сериозността и тежестта на заболяването. Ето кои са симптомите и състоянията, при които се появяват:

Зачервени и раздразнени очи

Ако бялата част на окото е зачервена, налице е някое от следните състояния – инфекция, възпаление, алергична реакция, разкъсан кръвоносен съд. Необходимо е да се избягва сърбенето и търкането на окото, облекчителен ефект оказва студен компрес, наложен върху клепача.

Парене и сърбеж в очите

Почти всички прояви на сърбеж в очите се дължат на алергични реакции. И тук се препоръчва избягване на чешенето и търкането на окото, поради стимулиращото им действие за отделянето на хистамини, които всъщност влошават състоянието. Обикновено това не са спешни случаи, но е необходима лекарска консултация за установяване на причините и облекчаване на симптомите.

Замъглено зрение

При внезапна проява на замъгляване и размазване на зрителното поле, се касае за отлепване на ретината или друга тежка ситуация, изискваща спешна намеса. При лека проява на този симптом, обикновено се диагностицира умора на окото, сухота, породена от продължително стоене пред компютър или телевизор, рядко мигане и др.

Трудно адаптиране на зрението при влизане в тъмно помещение

Нормално е този процес да отнема няколко секунди при здрави очи, но отнемането на повече време за настройване към тъмнината обикновено е знак за нарушение в ретината и нейните фоторецептори клетки, ниска концентрация на очни пигменти и др.

Намалена острота на зрението и влошено централно или периферно зрение

Това обикновено са серизните симптоми, говорещи за по-тежко засягане на зрението и винаги изискват обстойна лекарска намеса.

Изброените симптоми винаги са знак за протичането на патологични процеси, засягащи здравето на очите. Тежестта на изявата им определя и методите на лечение, които офталмолозите избират. Появата им е сигнал за предприемане на мерки за защита на зрението и подхранване на очите. Доказани продукти, които осигуряват цялостна офталмологична подкрепа са продуктите Околут. Те успешно повлияват проявите на сухи и зачервени от продължително натоварване очи, както и по-тежките симптоми на намалена зрителна острота, затруднена адаптация към промяната в осветеността и макулна дегенерация. Продуктите Околут неутрализират токсичното въздействие на слънчевите лъчи и свободните радикали върху зрението и действат като мощен вътреочен филтър.

borola

0 коментара

0

Коментари

avatar