очни заболявания симптоми

Чудите се кои симптоми говорят за най-често срещаните очни заболявания? Ами тогава потърсете отговора в статията!

Ето с кои симптоми се проявяват най-честите очни заболявания

Зачервени и раздразнени очи

Ако бялата част на окото е зачервена, значи е налице някое от следните състояния – инфекция, възпаление, алергична реакция или разкъсан кръвоносен съд. В тези случаи е необходимо да се избягва разчесването и търкането на засегнатото око. Облекчение носи студен компрес, наложен върху клепача.

Парене и сърбеж в очите

Почти всички прояви на сърбеж в очите се дължат на алергични реакции. При появата им се препоръчва избягване на чесането и търкането на очите, тъй като тези действия стимулират отделянето на хистамини – вещества, които влошават състоянието.

Замъглено зрение – един от основните симптоми на очни заболявания

Замъгляването и размазването на зрението обикновено е симптом на отлепване на ретината или друго тежко състояние, което изисква спешна лекарска намеса. Когато тези симптоми са леко изразени, обикновено се поставя диагноза „сухота в очите“. Изсъхването на очната повърхност най-често е породено от рядко мигане или продължително стоене пред екрана на телефон, компютър или телевизор.

Трудно адаптиране на зрението към промени в осветеността на средата

На хората със здрави очи са им нужни около няколко секунди, за да се адаптират към условия на променяща се светлина. На хората със зрителни проблеми им е нужно значително повече време. Трудната адаптация на окото към светлина с различен интензитет е знак за нарушение в ретината и нейните фоторецептори клетки, ниска концентрация на очни пигменти и др.

Намалена острота на зрението и влошено централно или периферно зрение

Това са сериозните симптоми, които алармират за по-тежко засягане на зрението. При появата им спешно трябва да се потърси медицинска помощ и да се назначи адекватна терапия.

Доказана природна помощ при първи симптоми на очни заболявания

При поява на симптоми на очни заболявания можете да се доверите на натуралните продукти с марка Околут. Те успешно повлияват проявите на сухи и зачервени от продължително натоварване очи, намалената зрителна острота, затруднената адаптация към промяната в осветеността, очни болести и рефракторни нарушения. Неутрализират вредното въздействие на слънчевите лъчи и свободните радикали върху зрението и действат като мощен вътреочен филтър. Благотворният им ефект върху очите и зрението се дължи на рационалното съчетание на висококачествени очни пигментни и антиоксиданти.

Продуктите от фамилия Околут са не само ефективни, но и напълно безопасни. Не предизвикват нежелани ефекти и странични реакции. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Налични са в сайта www.momo.bg, магазини „Здраве и природа“ и по-добрите аптеки в страната.

borola